Trailer: Fyre - dokument o nejluxusnějším hudebním festivalu, na který nedošlo

Trailer: Fyre - dokument o nejluxusnějším hudebním festivalu, na který nedošlo
Fyre | Netflix
Mezi hlavní organizátory akce patřili rapper Ja Rule a americký byznysman Billy McFarland, kteří chtěli tradiční hudební festival přenést na prosluněnou pláž, do luxusních obydlí, kde by návštěvníkům byly přímo pod nos servírované gurmánské lahůdky. Zkrátka zážitek pro ty nejnáročnější. Cena lístků byla od 600 až do 12 000, takže se čekalo hodně. I proto, že s kampaní bylo spojeno několik dalších velkých jmen a promo vypadalo následovně:
Realita nemohla být slibům vzdálenější. Namísto domků na návštěvníky čekaly laciné stany (navíc zpustošené bouřkou, která o pár dní dříve řádila), infrastruktura neexistovala, z luxusního jídla byl chleba se sýrem a salátem, absentovala elektřina i voda (kromě té, která natekla při bouřce do stanů) a všechno došlo tak daleko, že večer začalo docházet i k loupežím (protože samozřejmě chyběla i ochranka). Takže ideální materiál pro dokument:
FYRE: Největší večírek, co nikdy nebyl
Film o "nejluxusnějším festivalu, na který nedošlo" vyjde na Netflixu 18. ledna příštího roku. Snímek natočil Chris Smith, režisér jiného výborného netflixovského dokumentu - Jim & Andy: The Great Beyond - Featuring a Very Special, Contractually Obligated Mention of Tony Clifton.
trailer-dokument-o-nejluxusnejsim-hudebnim-festivalu-na-ktery-nedoslo
trailer-dokument-o-nejluxusnejsim-hudebnim-festivalu-na-ktery-nedoslo-1