jidášek

Komentáře 7

Od nejnovějších
  1. Kontakt
    Kontakt (1997)
    9
    Pro mě jeden z nejlepších sci-fi snímků vůbec. Obešel se bez vyparáděných efektů (červí díry a jiné galaxie jsou samozřejmě slast pro oko), stamiliónových rozpočtů a já nevím čeho všeho. Něčekejte šedé šišaté hlavy, zelené mužíky, ani jiná monstra, Kontakt je jakási filozoficko-teologicko-vědecko-romantická směska, vše do sebe ale zapadá perfektně. První část filmu je sice možná zbytečně zdlouhavá, ale to mu dokážu odpustit. Scéna zachycení signálu je dokonalá a vždy mi naskakuje husí kůže. Od té chvíle se děj nezastavuje. Kdo má rád Zemeckise(režie: Návrat do budoucnosti 1,2,3, Forrest Gump, Trosečník, Smrt jí sluší,..; scénář:Návraty do budoucnosti, 1941,..), nemůže nevidět Kontakt
  2. Čarodějův učeň
    Čarodějův učeň (2010)
    2.5
    Prosim vás, hlavně za to nikdo neutrácejte peníze v kině. Kupte si radši láhev vína, běžte s dětma do zoo nebo do muzea, darujte je na charitu, zabalte si do nich rybu, nebo je prostě jenom vyhoďte z okna. Efekty pěkný, příběh v podstatě nulovej, za herecký vykon "učně" bych se nemusel stydět já v 7 letech, když jsme hrál ve školním představení kašpárka v máminejch zelenejch legínách s bílejma puntíčkama. Vážně nechápu Nicolase Cage. Ne snad, že by byl jeho výkon nějak podprůměrný, ale v posledních letech se na něj dalo koukat jen v Obchodníkovi se smrtí a v Kick-Ass. Resp. na ty filmy, ke kterým se upsal. Kouknul bych se na to znova? "I'd rather have a blowfly lay eggs and hatch larvae in my auditory canal. " (S.C.).....25%
  3. Centurion
    Centurion (2009)
    4.5
    Zlý Římané zabíraj zemi, vražděj, rabujou, znásilňujou a řežou lidem jazyky. Domorodci se naštvou a ženou malou skupinku, protože jim vtrhla do domova, zabila dítě krále a podřízla půlku kamarádů. Zatim klasickej námět na "historickej" film, nicméně je pro mě nepochopitelný, proč jsou Římani hlavní hrdinové a domorodci záporáci. To je jak kdyby byl Shawshank o hodnym řediteli věznice, kterýmu se snaží utéct zlej trestanec. O tom, že hlavní hrdina na cestě potká ženskou, která mu dá rybu, a film končí tím, že se k ní vrátí a hned se začnou olizovat, už radši nemluvim..pardon za spoiler. Ale ani nejsem zklamanej, protože od Marshalla jsem viděl Soudný den a Pád do tmy, obojí stačilo jednou. Nicméně Centurion jim sahá tak po krk. 45 % za pěkný souboje a za Olgu.
  4. Pevné pouto
    Pevné pouto (2009)
    7.5
    Na knižní předlohu to sice nemá (to málokterý film), ale Jackson zvládl obě své role dobře. Pravdou je, že se divákovi nedostává dostatečně času k vžití se do různých atmosfér snímku, které se střídají jak trenéři Sparty, nicméně 4 hodiny v kině nikdo sedět nebude. Jakkoliv nemám rád zfilmované knihy, tady jsem se bavil a odcházel jsem s pocitem, jaký jsem si od Pevného pouta sliboval.
  5. Dostaň ho tam
    Dostaň ho tam (2010)
    7
    "This is the longest hallway of all time!...It's Kubrickian!!" Jakmile jsem se dozvěděl, že je to film Stollera, těšil jsem se jak malý děcko, protože jak Finty Dicka a Jane, tak Yes Man jsou pro mě klasikou (nejsem žádný fanatický obdivovatel Jima Carreyho). A nejsem zklamanej. Jonah Hill předvádí jako vždy fajn výkon, Russell Brand je pro tuto roli jako dělanej. Snímek je postavený na záchodovym humoru, ale všechno pefektně sedí, není nic potřeba ubírat, ani přitvrzovat. Slzy vám u toho asi nepotečou, ale za návštěvu kina/půjčení/stažení to rozhodně stojí....A Jeffrey s chlupatou zdí se stanou klasikou :)
  6. Twilight sága: Zatmění
    Twilight sága: Zatmění (2010)
    2
    Kristen Stewart zřejmě hodně chlastá a fetuje, protože nevidím jiný důvod k tomu, aby se upisovala k týhle rádobyemocionální žumpě, než honorář. Z mladé generace hereček je jedna z mých oblíbených (v Yellow Handkerchief byla supr, i když si na romantiku moc nepotrpím) a rozhodně bych jí nevyčítal jednoduchý či monotónní výkon, protože postava Belly (jak v knize, tak ve filmu) je přesně taková..Navíc ještě hloupá ****. Nejvíc mě na celé sérii fascinuje to, jak tvůrci dokázali vzít 4 - 5 žánrů, z každého vytáhnout snad to nejhorší v historii kinematografie a literatury, slepit z toho film a přesto je to kasový trhák. A rozhodně nemůžu souhlasit s tvrzením, že je 3. díl nejlepší. Ano, efekty jsou supr (vlkodlaci). Ano, závěrečná bitka je pěkná podívaná. Jenže pro mě je film především o pointě. A ta je i tady stejně prostoduchá, jako v předešlých pokusech. Belle bych doporučil studenou sprchu, psychiatra, Draculu a útratu kapesného v Erotic City.