Lesní vrah

AI
67%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Lesní vrah
Minimalistické krimidrama sleduje poslední rok života jednoho z nejznámějších českých sériových vrahů, Viktora Kalivody. Ten v roce 2005 zavraždil v lese tři náhodné kolemjdoucí. Lesní vrah, jak se mu přezdívá, pracoval jako policista, vyhrál v soutěži Chcete být milionářem a měl nadprůměrně vysoké IQ. Případu se dostalo velké pozornosti nejen proto, že měl v plánu vystřílet pražské metro ale i proto, že svůj motiv nikdy zcela neprozradil. Dokážeme někdy pochopit, co se odehrávalo v jeho hlavě? Film vychází ze skutečných událostí. (Vernes)



Recenze: Lesní vrah

Kinobox.cz
60%

Lesního vraha není snadné hodnotit číselně ani slovně. Záměrně neuspokojivý film Radima Špačka a Zdeňka Holého je právě takový, jaký být chce – ať už si z toho každý divák či divačka odnesou cokoli. Film o osamělém střelci je v současném společenském klimatu stále poněkud nešťastný, ale rozhodně jej nelze nařknout ze senzacechtivosti či exploatačního zpracování tématu.



Dodatečné informace

Původní název:
Lesní vrah (více)
  • Česká republika Lesní vrah
Premiéra v ČR:
25. 4. 2024
Distributor:
Vernes
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
15+
Ocenění:
Žádná ocenění