Lucky Hank

68%
Lucky Hank
Příběh o krizi středního věku nepravděpodobného vedoucího katedry angličtiny na špatně financované vysoké škole v rezavém pásu Pensylvánie.




Pasadenka
Pasadenka
560 bodů
7
Melodramatický kraťoučký seriál z prostředí zapadlé vysoké školy. Sledujeme manželský pár mých dvou oblíbených herců. Mireille jako vždy svá. Její pochmurné úsměvy a hluboký pohled promlouvají do duše. A Boby? Boby malinko ztratil formu, kterou nabral na Nobodyho, ale pořád tam něco zbylo. Na svůj věk k sežrání. A hlavně když se nebojí své řídké vlasy nosit, místo trapného vyholení, jak je teď v módě. :)

Seriál pokrývá Hanka, který ustrnul. V životě. V práci. V rodině. Nemá vášeň, ani odhodlání jít do jakéhokoli konfliktu. Úvodní díl otevírá okamžikem expresivního vyjádření, které si slízne jeden student. Takový odlehčenější úvod seriálu Newsroom. Seznamujeme se pak s osazenstvem katedry a nic nás nenechá na pochybách, že zde rozhodně budeme brát věci z nadhledu. Tedy, jak je to na melodramatický seriál možné.

Je trošku ošemetné, že školu jako takovou moc neprozkoumáváme a seriál se jí dotýká celkem povrchně. Víc se zaměřuje na řešení interních problémů na katedře. Dalším velkým tématem je Hankův vztah s otcem, který má jeho postavu prohloubit a slouží jako rozbuška. Kromě dalších osobních vztahů, ve kterých Hank prohrává, je zde primárním jeho žena Lily a my pozorujeme postupný rozpad.

Několik zajímavých narážek, jak klasických, tak aktuálních však seriál dostatečně nepozvednou. Je mi hrozně líto, ale seriál nedokázal dostatečně vytěžit témata, která otevírá a stává se průměrným, co mě bolí, nakolik oba manželské protagonisty zbožňuji a jen za ně dávám nakonec 7.
Geralt
153 bodů
8
Rozkoukáno, upřesním hodnocení později :) edit: Stálo to za to - nechávám 8. Koho trochu baví akademické prostředí, ten se bude bavit. Navíc celá série je vcelku uzavřeným příběhem.

Dodatečné informace

Původní název:
Lucky Hank (více)
  • USA Lucky Hank
  • USA Klikař Hank
  • USA Straight Man
Premiéra v ČR:
11. 6. 2023
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch