Matilda Roalda Dahla: Muzikál

67%
Matilda Roalda Dahla: Muzikál

Matilda Wormwoodová ráda čte, má velkou představivost a bystrou mysl, ale i nejhorší rodiče na světě. Jsou hluční, sobečtí a zlí, zatímco Matilda je milá, klidná a tichá. Když ale dívka jednoho dne potká milou a podporující učitelku slečnu Honeyovou, najde Matilda odvahu bojovat s nepřízní osudu a svůj život jednou pro vždy změnit a třeba přitom tom i někomu uštědřit pořádnou lekci.

Filmová adaptace slavného broadwayského muzikálu na motivy románu Roalda Dahla.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
8
Překvapivě temný film, který svou temnotu směřuje přímo k dětem a jejich emocím, žádné "druhé vrstvy pro dospělé". Tohle by měli povinně vidět všichni čeští filmaři, co dělají naše příšerné pohádky, protože takhle se komunikuje s malým publikem.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Filmová Matilda Roalda Dahla: Muzikál je ucházející vánoční spotřební záležitostí, které se nedají vyčítat chytlavé písně s obstojnou choreografií jednotlivých tanečních scén a chvílemi i nějaká ta zábavná tvůrčí hravost, muzikálové kořeny ovšem výrazně podlomují nohy a v součtu se navíc ukazují i neduhy různých snah převést do muzikálové formy již o sobě úspěšných IP. Kdyby si tato Matilda měla dát páku s adaptací od DeVita, skončilo by to remízou.... Více zde
Annwifey
Annwifey
9 bodů
7
Na to že se na muzikály normálně nekoukám tak tenhle se mi moc líbil. Nebude pro každého. Ale ty písničky byli opravdu úžasné.

Dodatečné informace

Původní název:
Roald Dahl's Matilda the Musical (více)
  • USA Matilda Roalda Dahla: Muzikál
  • USA Roald Dahl's Matilda the Musical
Premiéra v ČR:
25. 12. 2022
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA, Velká Británie
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
35,6 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch