Nadějné léto

?
Nadějné léto
Plakát traileru

Omid má před sebou důležitý plavecký závod. Naneštěstí ale nedodá včas svoji přihlášku a jediné, co mu zbývá, je závod v moři, což je ale oproti plaveckému bazénu úplně jiná disciplína. Chlapec proto vyhledá pomoc nového trenéra. Zatímco mezi mladými muži vzniká jiskřivé spojenectví, jejich okolí je nesouhlasně pozoruje. Podobně jako Ava, předchozí snímek režisérky Sadaf Foroughi, se i Nadějné léto věnuje dospívajícím hrdinům, podrobeným kritickému oku autoritativní společnosti, která se snaží kontrolovat a usměrňovat život mladé generace. Režisérka dále rozvíjí svůj osobitý rukopis, založený na vizuálním způsobu vyprávění, a v žánru sociálního dramatu představuje originální, atypické dílo. (MFF Karlovy Vary)




Riverdon
Riverdon
7 394 bodů
1.5
Íránská autoritářská společnost Vás vrátí do hluboké totality. Zlý, nepříjemný a nelogický film s nevýraznými postavami, kde Vám nepomůže ani Vaše vlastní rodina.
petr-hnyk
1 542 bodů
6
Forma, která na plné čáře zvítězila nad obsahem. Film stojí vidět pouze kvůli výborné kameře a skvělým záběrům. Íránské reálie, které nejsou vysvětleny, ovšem komplikují pochopení filmu a mohou řadě divákům unikat. Celý film divák jen tuší, co se na plátně děje a proč na sebe postavy křičí a rozčilují se. Motivace hlavních hrdinů je nejasné a spousta věcí zůstává nezodpovězených. Ocenění festivalovou porotou absolutně nechápu, protože řada jiných filmů na MFF KV byla daleko srozumitelnějších a jejich motivy obecně přenositelnější.

Dodatečné informace

Původní název:
Summer with Hope (více)
  • Kanada Nadějné léto
  • Kanada Summer with Hope
Země původu:
Kanada, Írán
Ocenění:
Žádná ocenění