Iveta

66%

Zajímavosti 4

  • V poslední epizodě první série během vystoupení vedle Petra Sepéšiho se Iveta ukáže s novou písní, kterou před lidmi zazpívá zcela poprvé. Jedná se o skladbu Snad jednou najdu průvodce, kterou ale představitelka hlavní role hned v úvodu poplete. Anna Fialová si možná popletla začátek druhé a první sloky a místo Málem připadám si ztracená, zazpívala Kolem připadám si ztracená.
  • Mnohem zásadnějšího přešlapu se ale tvůrci minisérie dopustili v souvislosti s Karlem Svobodou. Známý český skladatel a hitmaker je v seriálu viděn na večírku s Ladislavem Štaidlem a Bartošovou, přičemž s nimi sedí u jednoho stolu i se svou partnerkou Vendulou. Scéna se však odehrává v roce 1991. Jenže v té době ještě žila skladatelova první žena Hanka, více známá jako Šiška, jež zemřela na rakovinu v roce 1993.
  • Tvůrci tak vynechali několik předcházejících setkání, což zamrzelo pěknou řadu fanoušků. Tento krok však zajistil plynulejší děj, který zkrátka nemůže převyprávět vše.
  • Seriál nám nabízí jejich první společný duet až v 90. letech, přičemž poprvé se na jednom pódiu setkali již v roce 1986. Stalo se tak hned v prvním díle druhé série, což rozčílilo jednoho z členů zpěvaččina fanklubu Petra Mráčka. Ten ještě dodal, že první duet nebyla píseň Smím dál, po níž se mimo jiné jmenuje i celá epizoda, ale píseň Nesmí se stát z alba Blízko nás z roku 1988.