Ke hvězdám

62%
Ke hvězdám

60. léta, Oklahoma. Zatímco pro Iris, zakřiklou dívku, jež je terčem posměchu svých spolužáků, je život na malém městě utrpením, pro čerstvě přistěhovalou sebevědomou Maggie se stává příležitostí, jak před ostatními zazářit. Co začíná jako nevyvážený vztah dvou zcela odlišných dívek, pomalu přerůstá v silné přátelské pouto, které Iris začne přidávat na sebevědomí. Jak však hrdinky zjišťují, společnost svázaná genderově podmíněnými tradicemi trpí vybočování z řady jen velmi nerada. S citem pro drobnokresbu vyprávěný snímek Marthy Stephensové nás zavádí do černobílého, až snového světa, který se na první pohled může jevit jako vzdálený, nastavuje však současně zrcadlo dnešní době. (MFF Karlovy Vary)




Pete69
Pete69
30 118 bodů
7
Teenagerské drama s homosexuálním podtextem. Snímku hodně pomohlo to, že se děj odehrává v šedesátých letech.. vše působí tak přirozeně a konec je vlastně uvěřitelný v kontextu doby. Obě hlavní hrdinky se mi po herecké stránce moc líbily. Zajímavé drama na vážné téma.. relativně vesele natočené.
petr-hnyk
1 542 bodů
6
Výborné herecké výkony, dobrý scénář, skvělá atmosféra. Moc rád bych dal lepší hodnocení, protože tématem se jedná o důležitý film. Bohužel celý film se od začátku bere až příliš vážně a příliš otevřeně tlačí na pilu až místy úplně křičí na diváka, že tohle je důležité vidět a přemýšlet.

Dodatečné informace

Původní název:
To the Stars (více)
  • USA Ke hvězdám
  • USA To the Stars
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění