Cirkus bude!

63%
Cirkus bude!
Plakát traileru
Družstevníci mají sice objednané cirkusové představení, ale vinou administrativních zmatků málem o ně přijdou. Cirkusoví umělci - navzdory nerudnému úředníkovi - však udělají vše, aby se vystoupení uskutečnilo, objíždějí jednotlivé účinkující, kteří rovnou během cesty předvádějí svá akrobatická čísla. Z celkového příklonu k pohybovým atrakcím se vymyká vzorová klauniáda, jakou předvádí dvojice Kopecký - Lipský.



Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4
Vyjímky se najdou všude. A ani v české kinematografii to není jinak.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
6
Je to snímek dost podprůměrný, ale vyzdvihla bych výkon Jaroslava Marvana a cirkusová vystoupení v tomto filmu. U některých čísel se až tají dech! Josef Kemr zde hraje krotitele lvů, což je pro něho dosti netypická role! Je v ní dobrý! Že by to ale mělo nějaký výraznější děj, to se nedá říct. A hudba kupodivu rovněž nic moc! Jde holt o prvotinu Oldřicha Lipského. Je to znát! Šest medvědů s Cibulkou z roku 1972 má mnohem větší potenciál! Za tu sondu do našeho cirkusového umění před více než šedesáti lety dávám ale 60%.
kawa
3 388 bodů
7.5
Další marvanovská komedie, která jakoby nestárla. Ikdyž o filmovém barevném materiálu se to říct nedá. Řada českých herců se tu vyřádila, Josef Kemr jako drezér, Hrušínský jako další kativní referent. Výsledek ale předčí očekávání. Hlavně tedy díky tempu. Filipovský, Záhorský, Trégl, Deyl hrají pro věc.

Dodatečné informace

Původní název:
Cirkus bude! (více)
  • Československo Cirkus bude!
Premiéra v ČR:
15. 10. 1954
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění