Borsalino

72%
Borsalino

Slavný film režiséra Jacquese Deraye byl natočen podle knihy Eugena Saccomana Bandité v Marseille, která vypráví příběh skutečných gangsterů Paula Carboneho a Francoise Spirita v období třicátých let. Ve filmu je představují Alain Delon a Jean-Paul Belmondo. Roch Siffredi vychází z vězení a zjišťuje, že se jeho dívka Lola spustila s jakýmsi Francoisem Capellou. Oba chtějí Lolu a oba chtějí ovládnout marseillské podsvětí.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Tento snímek je pro mne jako milovníka filmové tvorby Jean-Paula Belmonda naprostým pokladem. To,že se zde spojil s další ikonou Francouzského filmu Alainem Delonem byl výborný nápad,které ocenili diváci po celém světě. Snímek táhnou právě dva zmiňovaní pánové a jejich obrovské charisma. Gangsterka jak se patří.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Tento film mi dlouho unikal a moc jsem se těšil na gangsterku s legendami francouzské kinematografie. Přišlo trošku zklamání. Myslím, že tato skvělá dvojice mohla dostat více akčních scén a bylo by to perfektní. Lehce uspavájící tempo, vše zabaleno do dokonale zpracovaného prostředí meziválečné Francie. Na oko moc pěkné. Belmondo svým živelným projevem trošku zastiňuje Delona. Je to pěkné, ale chybí tomu kapka šťávy navíc.
avenis
avenis
8 151 bodů
8.5
Na svou dobu se jedná o velmi kvalitní a zdařilý film z prostředí francouzského podsvětí. Dnes už nejsme zvyklí na děj posunující se zvolna a s tak dramatickými pauzami. Akční scény s přestřelkami mají dokonalou choreografii a krví se šetří. Výborná je scéna v úvodu filmu, kdy si Delon a Belmondo dávají přes hubu. Neméně působivé je upalování visících vepřových půlek na jatkách. (12.10.2014)

Dodatečné informace

Původní název:
Borsalino (více)
  • Francie Borsalino
  • Francie Borsalino - Fra Marseilles underverden
  • Francie Die Losleger
  • Francie Marseille 1930
  • Francie Борсалино
Země původu:
Francie, Itálie

Další z kolekce Borsalino