Bohové musí být šílení

74%
Bohové musí být šílení
Plakát traileru

Osobitý typ humoru, postavený na znalostech specifik afrického prostředí, je tu sklouben s klasickou dobrodružnou komedií, společenskou satirou a některými postupy němých grotesek, to vše v půvabném koktejlu, který měl ve světě i u nás nečekaný ohlas. Její děj se postupně splétá ze tří motivů. Prvním je křovácký lovec Xi, vydávající se na dlouhou cestu, aby vrátil bohům dar, láhev coca-coly, který místo pomoci přináší lidem z buše neshody a hádky, druhým je úspěšná novinářka Kate, která se rozhodla změnit zaměstnání, chce se stát učitelkou v misijní škole a nesmělý mikrobiolog Andrew, který se do ní zamiluje, třetím pak banda neúspěšných atentátníků na útěku, kteří zajmou děti z misijní školy i s Kate jako rukojmí, která by jim umožnila přejít hranice.



Režie:
Scénář:

Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Už jako malé dítě jsem tuhle komedii neustále sjížděl na VHS. Bohové musí být šílení je doslova bláznivá komedie s místy až absurdním humorem,který pramení z kulturních rozdílu a setkání dvou různých civilizací. Geniální a přitom tak prosté jako facka.
Pete69
Pete69
30 023 bodů
8
Skvělý příběh, skvělá komedie. Zábavné, čisté i když americké. Divočina, křovák jdoucí na konec světa zahodit tam láhev od Coly, zní to divně, ale prostě to funguje a je to jedinečná komedie. Rád se ke Xixaovi vracím a občas se na film znovu podívám. Komedie tohoto typu mi dnes chybí.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Bohové musí být šílení pro mě není film, ale naprostý kult, a to nejen pro mě, ale celou rodinu a mé kamarády vrstevníky. N´Xau je naprosto výborný komik. Děj filmu je docela obyčejná romantická komedie, ale na filmu úžasně funguje podhoubí Afriky s mnoha úžasnými gagy. A ten nápad s padající lahví od Coca Coly je geniální.

Dodatečné informace

Původní název:
The Gods Must Be Crazy (více)
  • Botswana Bohové musí být šílení
  • Botswana The Gods Must Be Crazy
  • Botswana Bohové musejí být šílení
  • Botswana Bohovia sa museli zblázniť
  • Botswana Die Götter müssen verrückt sein
  • Botswana Les dieux sont tombés sur la tête
  • Botswana Los dioses deben estar locos
  • Botswana Ma che siamo tutti matti?
Premiéra v ČR:
29. 8. 1991
Země původu:
Botswana, Jihoafrická republika, USA
Rozpočet:
5 mil. USD
Tržby:
60 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Bohové musí být šílení je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Bohové musí být šílení


Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch