Castle Rock

73%
Castle Rock
Plakát traileru

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. (HBO Europe)





Recenze: Castle Rock

Kinobox.cz
75%

Doslova šokem pak je předposlední epizoda (Henry Deaver), která zcela mění kontexty příběhu, dovoluje si strhnout až dosud přepečlivě vykreslovanou oponu vztahů a rolí a nabídne divákovi pohled na cosi zcela nečekaného a neočekávatelného.


hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Tak nějak nevím, co si o Castle Rock myslet. Určitě originální, chvilkama i atmosférické psychodrama. Jenže mi zhruba tak od třetího dílu bylo vlastně úplně jedno, jak to všechno dopadne. Příběh se stával čím dál víc překombinovanějším, nezáživnějším. Zklamání.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
I. série - První díl mě sice málem unudil, protože druhý seriál natočený jako Westworld už bych asi nezkousl. Naštěstí se to ale trochu chytlo a od takové třetí epizody už tam bylo cítit konečně víc Kinga než aktuální, často trochu dost přeceněné, televize. Je tam pár zábavných mrknutí na fanouška, ale seriál z jeho slavných děl se rozhodně nekoná. Kažodpádně díky za Scota Glenna jako Alana Pangborna i Sissy Spacek. Trošku mě mrzí větší nezapojení Jane Levy, už to bude končit a pořád nic. II. série - Filmaři si uvědomili, že bez Kinga to nepůjde a jako ústřední postavu si vybrali Annie Wilkes za mlada, ještě než zajela do Colorada pravděpodobně a smíchali Prokletí Salemu, Nezbytné věci, Misery, Cuja a vše zasadili do starého dobrého Castle Rocku. Smysl to už nedává vůbec, ale jde pouze o atmosféru a ta funguje.

Dodatečné informace

Původní název:
Castle Rock (více)
  • USA Castle Rock
Premiéra v ČR:
14. 7. 2000
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch