Massacre on Aisle 12

46%

Zajímavosti 8

  • Obchod vychází ze zaniklého řetězce PERGAMENTS na východním pobřeží, který zanikl v polovině 90. let. Příběh vznikl v roce 1999, kdy byl spisovatel AJ Via devatenáctiletým prodavačem v oddělení barev v Patchogue a spolu se svým nejlepším kamarádem Davem tam pracoval se skupinou lidí, kteří později posloužili jako základ některých postav (pan Kipper, Pharms, Otto, Tara, Black Jack).
  • Ve scéně, kdy Jack na cestě za panem Kipperem drží motorovou pilu a roztáčí ji, říká Daveovi: "Já se vrátím!" Jedná se o poctu charakteristické hlášce Arnolda Schwarzeneggera ve filmu Terminátor (1984) Jamese Camerona.
  • Na konci scény v tajné místnosti, kde se Jack začíná paranoidně hroutit pod vlivem drog, říká: "Možná budu muset podniknout kroky. Možná budu muset podniknout kroky." Jedná se o poctu filmu Jamese Camerona Propast (1989), kdy postava Michaela Biehna začíná být paranoidní z vysokého nervového syndromu a říká: "Možná budeme muset podniknout kroky. Možná budeme muset podniknout kroky."
  • Scéna, kdy se Dave ptá: "Kdo se bojí koz?" a Black Jack odpoví: "Já se žádných koz nebojím!", je poctou Erniemu Hudsonovi z původního filmu Krotitelé duchů (1984), který říká: "Já se žádného ducha nebojím."
  • Scéna, kdy pan Kipper prolézá ventilací a Black Jack za ním křičí: "Kippere, co to děláš? Myslíš si, že jsi Bruce (expresivní výraz) Willis?" je poctou Bruce Willisovi ve filmu Smrtonosná past (1988).
  • Když se Jack poprvé setká s Davem, ukáže mu speciální kulku s dutou špičkou, kterou si vybral k sebevraždě. Jedná se o poctu Melu Gibsonovi z filmu Smrtonosná zbraň (1987), když Dannymu Gloverovi ukazuje dutou kulku, kterou se hodlá zabít.
  • Pastelově modrá sešívačka Swingline pana Kippera je poctou ikonické červené sešívačce, po které toužil Milton ve filmu Maléry pana Šikuly(1999).
  • Železářství, kde se film natáčel, bylo více než 100 let staré a zabíralo celý městský blok. Budova dříve sloužila jako hotel, nevěstinec a kdysi zde byl mimo jiné obchod s drobnými mincemi, který vlastnila rodina Tenenbaumových.