Frekvence

73%

Zajímavosti 10

  • Zeměpisný údaj z roku 1996 na obálce je nesprávný. Umístění Dvojčat naznačuje, že obrázek byl pořízen ze severu při pohledu na jih. V popředí je však zobrazeno Světové finanční centrum, které se nacházelo západně, nikoli severně od Světového obchodního centra.
  • S výjimkou čtyřminutového "Epilogu" má název každé epizody 1. série nějaký význam nebo konotaci spojenou s radioamatérstvím a/nebo technologií rádiového vysílání. Dokonce i první epizoda s příznačným názvem "Pilot", který jednoduše označuje, že se jedná o pilotní díl seriálu, má souvislost s rádiovou komunikací - jako "pilotní signál" v telekomunikacích nebo "pilotní tón" v analogovém stereofonním vysílání FM.
  • Ve filmu je jako klíčová dějová linie použit slavný incident s krémem na boty z mistrovství světa 1969, který se týkal týmu Mets. V televizním seriálu je v roce 1996 ve Světové sérii proti Yankees použito dušení Atlanty Braves, kdy Raimy dokazuje svému otci, že zná jeho budoucnost.
  • Ve 2. epizodě 1. série se Daniel zmiňuje o tom, že se na Glory díval stokrát. Andre Braugher, který hrál Satche ve filmu Frekvence, hrál také ve filmu Glory.
  • "Frequency", kterou vytvořil Jeremy Carver, je jedním ze dvou nových seriálů podzimní sezóny 2016, které vytvořil předchozí showrunner seriálu Supernatural (2005). Druhým je seriál Timeless (2016), jehož spolutvůrcem je Eric Kripke. Oba nové seriály se zabývají konceptem času.
  • Adaptace filmu Frequency (2000) s Jimem Caviezelem a Dennisem Quaidem v hlavních rolích.
  • Zkratka CQ, kterou Raimy Sullivanová a její otec Frank v pořadu mnohokrát slyší, je výzvou pro všechny operátory, kteří na této frekvenci poslouchají, aby odpověděli. Pochází z francouzského slova sécurité, což znamená "bezpečnost" nebo "dávejte pozor". (Písmena CQ se při francouzské výslovnosti podobají prvním dvěma slabikám slova sécurité). V anglicky mluvících zemích se původ zkratky lidově změnil na frázi "seek you".
  • Snímek "Frequency" (2016) používá v úvodních titulcích stejný efekt jako původní film Frequency (2000), který připomíná výraznou žlutavou záři vakuových elektronek uvnitř amatérské vysílačky.
  • Toby Emmerich, jeden z producentů tohoto seriálu, je autorem původního filmu, podle kterého byl seriál natočen. Tobyho bratr Noah Emmerich si ve filmu zahrál vedlejší roli.
  • Datum, kdy dojde k prvnímu setkání napříč časem, je 21. října a je poctou sérii Návrat do budoucnosti. Dne 21. října se Marty McFly a Doc Brown vydávají do roku 2015 ve filmu Návrat do budoucnosti II a toto datum je nyní "Dnem návratu do budoucnosti". Datum prvního setkání s ní je datem jejích narozenin. V úvodu epizody jí její přítel přeje všechno nejlepší k narozeninám... 20. října.