Daleko za sluncem

79%
Daleko za sluncem
Plakát traileru
Dokumentární film – realizovaný v produkci HBO Europe – vypráví o českém zdravotníku Aleši Bártovi, který před deseti lety vybudoval nemocnici v chudé vesnici v západní Keni. Film popisuje obětavost a vynalézavost českých odborníků při léčbě místních lidí. Všímá si nebezpečí, která v jednom z nejzaostalejších koutů světa číhají v podobě viru HIV, domácího násilí na ženách a odevzdaného přístupu k vlastnímu životu a zdraví.

Vypráví o přátelství a společném boji Aleše, zkušené doktorky Dity a čtyř mediků za záchranu lidských životů. Studenti medicíny jsou poprvé ve své profesi zodpovědni za své pacienty, poprvé se setkávají s drsnou realitou, se zrozením, ale i s koncem života. Ve složitých podmínkách se musí spolehnout sami na sebe. Všichni společně prožívají radost z úspěchu, ale i bolest z prohraného zápasu.

Film autenticky zaznamenává průběh porodů i umírání, zákroky při nejrůznějších úrazech a nemocích, i vztah mezi evropskými zdravotníky a místními obyvateli. Dokument o africké enklávě, který upozorňuje na osudové rozdíly mezi chudobou a naším blahobytem, nese základní poselství o smyslu života a pomoci druhým. (HBO)



Dodatečné informace

Původní název:
Daleko za sluncem (více)
  • Keňa Daleko za sluncem
  • Keňa Far Beyond the Sun
Země původu:
Keňa, Česká republika, Česká republika

Powered byJustWatch