Den patriotů

73%
Den patriotů

Příběh teroristického útoku během bostonského maratonu.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Peter Berg je vlastenec každým coulem a na jeho filmech to jde hodně znát. Nechybí v nich americká vlajka,hrdinství a vlastenectví. To vše je obsaženo i v tomto snímku,který pojednává o teroristickém útoku během bostonského maratonu. Od chvíle kdy se onen útok uskuteční film nabírá rychlé tempo a my sledujeme hon na teroristy čemuž dopomáhají svědci,ale i různé fotky od lidí co se akce zúčastnili. Film je zkrátka každým coulem velmi americký,ale tentokrát to nepůsobí příliš otravně.
Pete69
Pete69
29 978 bodů
6.5
Vůbec nechci snižovat vážnost terorismu, ani utrpení obětí.. o tom to není, hodnotím jen film, který je natočen na základě jednoho z největších teroristických útoků na území USA. Film mě zkrátka moc nenadchl, herecké výkony slabé a to i Marka Wahlberga, kterého mám moc rád. Co se týče samotného útoku, tomu pomohly reálné záběry a atmosféra byla celkem hutná.. poté už to šlo jen z kopce a trošku to zachránily výpovědi reálných obětí, což ale filmu jako takovému nemohu připsat k dobru. V mých očích to není rozhodně skvělý snímek 70% + .. je "jen" dobrý.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Pocitově asi lepší film než pár měsíců starý Bergův Deepwater Horizon, hlavně v té druhé půlce je to místy strhující thriller. Ale právě že až v druhé půlce, do té doby spíš nudné drama. Navíc už podruhé za sebou mi těžce nesedl Marky Mark (a to ho mám obvykle fakt rád), ten film by fungoval mnohem lépe bez jeho postavy (která se fakt po haluzi připletla ke všemu důležitému).


Dodatečné informace

Původní název:
Patriots Day (více)
  • USA Den patriotů
  • USA Patriots Day
Premiéra v ČR:
14. 7. 2000
Země původu:
USA
Rozpočet:
45 mil. USD
Tržby:
50,55 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Den patriotů je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch