Rukojmí

54%
Rukojmí
Vzrušující americké drama založené na skutečném, zázračném příběhu, který upoutal pozornost celého národa, pojednává o duchovním střetu dvou ztracených existencí. Brian Nichols, který je na útěku před policií a pátrá po něm celé město, se zoufale snaží navázat kontakt se svým novorozeným synem. Vezme si jako rukojmí Ashley Smithovou, která bojuje s drogovou závislostí, a drží ji v jejím vlastním bytě. Ashley hledá radu v inspirativním bestselleru Proč jsme vůbec tady? od spisovatele Ricka Warrena. Zatímco Ashley předčítá z knihy nahlas, ona i její potenciální vrah se ocitnou na křižovatce, kde se zoufalství a smrt protínají s nadějí.(HBO Europe)


Scénář:

martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
6
Svobodná mladá matka a vdova v jedné osobě, zápasící s drogovou závislostí, je ve vlastním domě rukojmím uprchlého vězně. Snímek přináší drama ve zcela reálné podobě, tedy bez hrdinství a nabuzených policistů. Nuda, že? Snímek je natočený podle skutečné události z roku 2005, která se odehrála v Atlantě, na základě výpovědi právě touto událostí postižené ženy, jejichž skutečnou podobu tradičně máme možnost vidět na konci snímku. Ponurý thriller tak nějak kondenzuje drama osudu dvou outsiderů, kteří nakonec najdou cestu k bohu a stanou se lepšími lidmi. Takže, suma sumárum, svým vyzněním se v podstatě jedná o křesťanský a zcela naivní film, který mezi ateisty svoji atmosférou těžko najde nějaké příznivce. Snímek neobsahuje adrenalinové akce a násilí, žánrové napětí a nějaké soucítění s objetí. Každopádně je právě autenticita přizpůsobena výkonům, takže to ve finále vyznívá tak, jak to vyznívá. Žádné triky, žádné psychologické bláboly, žádné nadměrné akce. Snímek tak přináší předvídavost, nezáživnost a pro mnohé divácký nezájem. Za shlédnutí však právě kvůli tomu stojí, neboť jak bylo výše zmíněno, z příběhu číší životní událost tak jak je, byť s náboženským pohledem. Nakonec, kdo by v takové situaci oporu v Bohu nehledal.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Tak nějak jsem si vzpomněl na "Labor Day" s Winslet a Brolinem. Taky mi to moc nedávalo smysl, ale Reitman i z podivného scénáře dokázal udělat docela dobrý film. Tohle je ovšem těžké béčko, které se snaží hrát vyšší psycho ligu, ale nejde mu to..Závěrečná talkshow-titulková scéna na palici.

Dodatečné informace

Původní název:
Captive (více)
  • USA Rukojmí
  • USA Captive
Premiéra v ČR:
1. 10. 2016
Země původu:
USA
Čeština:
Rukojmí je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch