Papírová města

62%
Papírová města

Po úspěšném filmu Hvězdy nám nepřály přichází do kin Papírová města, další snímek natočený podle románu spisovatele Johna Greena. Hrdinou příběhu je Quentin Jacobsen (Nat Wolff), normální, trochu bojácný kluk, který má od dětství rád nespoutanou sousedku se jménem dlouhým jako její nohy: Margo Rothovou Spiegelmanovou (Cara Delevingne). Spíše než by byli kamarády, je ale Quentin pravidelným svědkem jejích neuvěřitelných dobrodružství a také jejím tajným ctitelem. A to až do jedné noci, kdy mu Margo nečekaně zaklepe na okno jeho pokoje a vytáhne jej na podivuhodnou trestnou výpravu namířenou proti jejímu bývalému příteli spojenou s vtipnou a několikanásobnou pomstou. Díky této noční výpravě se Quentinovi nejen splní sen o sblížení s tajnou láskou, ale prožije i dobrodružství, kterým se zatím spíše vyhýbal. Jenže druhý den ráno jejich společné dobrodružství skončí a nastane nový den. Margo ve škole chybí. I další dny. Quentin začne pátrat a brzy si uvědomí, že Margo miluje záhady a také, že pro něj zanechala určité stopy a zašifrované vzkazy. Jak moc ji vlastně zná? A co jsou to ta papírová města, o kterých Margo mluvila? A tak jej díky Margo čeká další dobrodružná výprava, na které jej tentokráte doprovází jeho nejlepší kamarádi. Ale už to není výprava za pomstou, ale cesta za záhadou jménem Margo Roth Spiegelmanová a možná také za velkou láskou. Divákům filmu spisovatel John Green pak přeje: „Chci, aby diváci, až budou odcházet z kina, měli plnou hlavu vzpomínek na jejich středoškolská léta. Jak těch dobrých tak i nejhorších. Vzpomínek na to, co obnáší být mladý a zamilovaný. Nebo být mladý a myslet si, že jste zamilovaný. Vzpomínek, na první velká přátelství, na ta neuvěřitelná a podivná přátelství, která prožíváte, když jste teenager.“  (Cinemart)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Snímek nabízí trochu toho a trochu tamtoho,ale ve výsledku je i přes mysteriózní nádech zcela obyčejnou podívanou,kterou nezachrání ani zatraceně Hot Cara Delevingne. Tohle hledání jedné ztracené dívky mne moc nebavilo a stále jsem od toho očekával něco víc než jsem v závěru dostal.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
´Aby jste se našli, musíte se nejdříve ztratit.´ Snímek vypráví příběh o hledání sebe sama, opravdové lásky a přátelství. Je tak vhodnější především pro mladé diváky, kteří by se mohli s postavami i ztotožnit. Příběh obsahuje vše patřičné, co ze snímků ze středoškolského prostředí známe. Kromě na dnešní dobu tradičního fekálního humoru. Dějově se jede na vážnější struně, avšak v lehkosti a snadné uchopitelnosti myšlenky. Hledání vlastního pocitu a poznání té pravé krásy života se nese celým dějstvím v zájmu svého sebevědomí a představám. Příběh vytváří atmosféru, která má v sobě něco pohádkového a zasněného. Byť se nejedná o komedii, je snímek v jádru svěží zábavný a příjemně odpočinkový.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Docela originální teen drama, hlavně teda tím jak dokáže přecházet z jednoho žánru do druhého a vůbec to nepůsobí rušivě. Co ale v těhle filmech o hledání smyslu života apod. potřebuju asi nejvíc, jsou pořádní a sympatičtí herci. Tady se mi to prostě všechno úplně nesešlo, ale i tak jde o dost lepší film než jakým byla první "Greenovka".

Dodatečné informace

Původní název:
Paper Towns (více)
  • USA Papírová města
  • USA Paper Towns
Premiéra v ČR:
23. 7. 2015
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
12 mil. USD
Tržby:
85,51 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Papírová města je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch