Nebojte se na Česnečce

64%
Učitel Čtvrtecký svou třídu nezvládá. Ta mu chystá všelijaké pasti, za účinné pomoci školníka Vorla. Na nedalekém hradě je kastelán Kohák. Ten ovládá všelijaká kouzla. Straší jimi dokonce i turisty. Když děti natřou tabuli bílou barvou, učiteli dojde trpělivost a zajde za kastelánem na návštěvu, požádat jej o pomoc. Ten navrhne oholení svého knírku a následnou záměnu osob. Oba jsou si totiž k nerozeznání podobni. Kohák má ještě podmínku, že učitel musí uhlídat truhlu s pokladem. Dojde tedy k záměně a věčně klející Kohák se stává učitelem. Dětem se za jejich vtípky mstí svými kouzly. Vorel chce poklad získat a tak kvačí na hrad, aby se jej zmocnil, ale učitel se nedá. Děti poznají, kdo je kdo, a spěchají za Čtvrteckým, aby se vrátil zpět…



Pete69
Pete69
30 023 bodů
5
Rychlý a rádoby poučný film pro zlobit děti. Příběh sám o sobě není špatný, jen by to mělo být uchopeno trošku méně rozverně. Děti hráli, jak hráli a Jiří Lábus s Pavlem Zedníček na to sami nestačili. Rychle zapomenutelný krátký normalizační snímek. 50%.
pitryx
pitryx
1 262 bodů
4
No já tomu na chuť nepřišel, ale nevím proč. Přitom Haškovy hlášky jsou tam prima. Já nevím no. Prostě mi to přijde takové celé ušmudlané nic o ničem a prostě tomu něco chybí. Plus panu Haškovi a Čmaňovi, jinak nic moc.

Dodatečné informace

Původní název:
Nebojte se na Cesnecce (více)
  • Československo Nebojte se na Česnečce
  • Československo Nebojte se na Cesnecce
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění