Souboj seriálů: Ambasáda

?
Souboj seriálů: Ambasáda
Souboj seriálů: Ambasáda

Na ostrově Lopuco kdesi v Atlantickém oceánu leží hned dva, ještě k tomu znepřátelené státečky. Demokratická republika Lopuco (DRL) a Nová demokratická republika Lopuco (NDRL). V jednom vládne tvrdou rukou Prezident Gustavo Cesarea Brutada a v druhém ještě tvrdší rukou Diktátor Adolfo Vycastro Brutada, jinak Prezidentovo dvojče. Vztahy mezi oběma polovinami ostrova jsou napjaté, protože původně jednotná země byla rozdělena v důsledku Diktátorova pokusu o bratrovo svržení.

Seriál se odehrává na lopucké ambasádě v Praze, která je sídlem jak Diktátorova, tak (přes chodbu) Prezidentova Lopuca. Lopučtí diplomaté zajišťují každodenní chod svých ambasád a řeší vzniklé problémy. To v českém prostředí občas není jednoduché, protože účinné, přímočaré metody z domova, kde je dovoleno téměř vše, naráží na českou legislativu. To ovšem neznamená, že v Česku nelze svých záměrů dosáhnout, naopak. Jenom je potřeba vědět, jak na to.

Na snaze lopuckých diplomatů o zajištění každodenního chodu svých ambasád a řešení problémů v českém prostředí by se Ambasáda chtěla stát kvalitním satirickým seriálem glosujícím naši společnost.

(zdroj: ČT)



Režie:

Dodatečné informace

Původní název:
Souboj seriálů: Ambasáda (více)
  • Česká republika Souboj seriálů: Ambasáda
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění