Souboj seriálů: Babička na inzerát

?
Souboj seriálů: Babička na inzerát
Souboj seriálů: Babička na inzerát

Vytížení rodiče odjíždějí za prací a je potřeba, aby někdo dohlédl na děti. Seženou tedy „babičku na inzerát“ - nonšalantní, elegantní, a zároveň poněkud tajemnou dámu. A pak se začnou dít věci…

Šmídovi jsou pětičlenná pražská rodina, která se nedávno přestěhovala z pražského paneláku na okraj Prahy (jede tam sice MHD, ale pro jejich patnáctiletou dceru Báru je to konec světa). Rodiče jsou hudebníci a oba jsou tak trochu bohémové. V paneláku nemohli cvičit, navíc takový způsob bydlení vůbec nevyhovoval jejich naturelu, tak se rozhodli koupit starší domek se zahradou. Jsou nadšení. Jejich osmiletému synovi Vilémovi je to celkem fuk, ten si jen přestěhoval počítač a dál žije ve světě své vlastní fantazie a čtyřletý syn Míša, přezdívaný Medvídek, je spokojený. Pouze dcera Bára je na rodiče naštvaná a mučí je tím, že ji určitě v porodnici vyměnili, protože jediná z celé rodiny nemá hudební sluch, je jiná než oni a okraj Prahy je pro ni konec světa.

Po velké noční bouřce dojde k poškození rodinného domu, který se musí nutně opravit. Na to ovšem Šmídovi nemají peníze, neboť si vzali hypotéku. Mohou udělat jedinou možnou věc – přijmout nabídku na dvouměsíční turné s filharmonií v zahraničí. Rodiče ani jednoho z manželů nemohou na tak dlouhou dobu převzít hlídání a chod domácnosti, takže si Šmídovi podají inzerát na babičku na hlídání.

Po několika příšerných pokusech je okouzlí šedesátiletá Marie, která si říká Mary. Tvrdí, že posledních patnáct let byla hospodyní v jedné významné pražské rodině a hlídala jim i děti, což vše potvrdí kontrolní telefonát. Mary navíc okouzlí rodinu svým kuchařským uměním, a tak Šmídovi spokojeně odjíždějí.

Mary je úžasná, srdečná žena velkého srdce. Má ovšem poměrně temnou minulost a celá její prezentovaná historie se ukáže jako vymyšlená. Ocitla se ve složité životní situaci a odpověď na inzerát Šmídových považovala za jediné, byť riskantní řešení. Rozehrává se série zábavných, dramatických i dojemných situací, které mohou nastat, když se střetne absolutní nezkušenost Mary s vedením domácnosti a výchovou dětí s realitou.

Při výrobě pilotního dílu zamýšleného seriálu Babička na inzerát se sešlo několik špičkových tvůrců a vynikající herecké obsazení. Vznikl pořad, který má ambici být velmi atraktivním, zábavným rodinným seriálem, určeným pro nejširší diváckou obec ČT.

(zdroj: ČT)




Dodatečné informace

Původní název:
Souboj seriálů: Babička na inzerát (více)
  • Česká republika Souboj seriálů: Babička na inzerát
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění