Člověk z půdy

78%
Člověk z půdy
Člověk z půdy

První hudební komedie Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra (1961). "Člověk z půdy" první hudební komedie Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra měla premiéru 30.října 1959 v divadélku Ve Smečkách. "K smíchu toto představení, trochu je a trochu není, záleží teď velectění na vašem rozhodnutí..." zpívala čtveřice mladých pánů Pavel Linhart, Waldemar Matuška, Zdeněk Braunschläger a Václav Štekl. Roli Antonína Sommera, spisovatele českého si s chutí zahrál Miroslav Horníček. Mladou dvojici Martiny a Petra Pavlína Filipovská a Ivan Dvořák. Písničky Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra "Pramínek vlasů", "Včera neděle byla", "Život je jen náhoda" a řada dalších se staly evergreeny. Toto úspěšné představení zaznamenala Československá televize v přímém přenosu 13. března 1961 v režii Františka Filipa. 

Záznam divadelního představení v hlavní roli s M. Horníčkem (bohužel natočené představení je bez J. Suchého). Ostatní informace viz divadelní hra.



martin2560
martin2560
645 bodů
5
Asi je to tím že jsem jiná generace.Narodil jsem se až 20 let po vzniku tohoto divadelního díla,proto mě to zřejmě nijak zvlášť nechytilo.Pro starší generace asi fajn,ale pro nás později narozených....ne úplně nuda .... ale není to ono🙂

Dodatečné informace

Původní název:
Člověk z půdy (více)
  • Československo Člověk z půdy
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění