Pozdní léto

73%
Pozdní léto
Pozdní léto

Bezdětní manželé Karel (Jiří Vala) a Věra (Věra Galatíková) už v životě zkusili mnohé: studovat, uplatnit se v zaměstnání. Nic z toho je však plně neuspokojilo. Dokázali si však vytvořit domov a ten chtějí teď nabídnout někomu třetímu, chlapci z dětského domova. Věra a její rodiče (ve skvělém podání Dany Medřické a Ladislava Peška) jsou chlapcem, který je u nich zatím jen na zkoušku, nadšeni. Karel, který sám žije v pocitu životního neúspěchu, se však neumí s novým členem rodiny smířit...

(zdroj: ČT)




Pete69
Pete69
29 978 bodů
6.5
Obyčejný příběh obyčejných lidí. Film je dobrou podívanou na klidné nedělní zimní odpolede. Jednou však stačí. Malý Michal Suchánek předvedl na svůj věk skvělý herecký výkon.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 012 bodů
9
Viděla jsem ho podruhé, a to v parném letním odpoledni! :-) Michal Suchánek je tam tak neskutečně roztomilý, že bych si ho hned adoptovala též! (Museli by mi ukázat nějakou "Partičku", abych si to rozmyslela!!!) Ta jeho kouzelná očka s dlouhými řasami! Jak panenka!!! Je to obyčejný příběh a naši přední herci jsou zde obyčejní lidé a obyčejně je hrají. Ale dědeček Ladislava Peška, jak se s babičkou Danou Medřickou těší na vnuka, každý po svém, to je koncert! A vnitřní boj otce Jiřího Valy, to je další koncert! Dovedu se do něho vžít. Je mu skoro čtyřicet a nikdy se nebavil s malými dětmi, natož s klukem ze druhé třídy! Neumí to! Musí se to teprve učit! A učit se bojovat se svými pochybnostmi. (To i maminka Věra Galatíková!) Když to skončilo, říkala jsem si, kéž se v tom mrňousovi nezklamali! Geny jsou geny a mohly se projevit třeba v jeho dvanácti, třinácti letech! No, snad ne! Ostatně je to JEN příběh, není to podle skutečné události. I když člověk neví! Mohlo by být!!! Divila jsem se jen, že kluka vydali nějakému dědečkovi, byť měl i papíry. To mi připadalo nepravděpodobné. Ale jinak dávám 90%.

Dodatečné informace

Původní název:
Pozdní léto (více)
  • Československo Pozdní léto
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění