Malý pitaval z velkého města

59%
Malý pitaval z velkého města
Malý pitaval z velkého města

Na televizní obrazovku se vrací detektivní seriál Malý pitaval z velkého města podle scénáře Jaroslava Dietla v režii Jaroslava Dudka se známými a populárními herci.
Opět se budete moci setkávat s partou pražských kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích drobných i těch nejzávažnějších zločinů. U některých případů jim jde vše s úsměvem, u jiných do smíchu není nikomu, ani těm nejotrlejším. Skvělé herecké obsazení zajistí příjemnou zábavu i po letech. Vedoucím kriminalistického týmu je náčelník Břetislav Kubát (Ladislava Frej) a jeho podřízenými Rudolf Pekař (Vlastimil Hašek), Libor Krejcárek (Jiří Krampol), Kamil Hamřík (Pavel Zedníček) a nejmladší vyšetřovatel Jiří Otradovec (Michal Pešek). (oficiální text distributora)





Pete69
Pete69
29 898 bodů
7.5
Na svou dobu slušná kriminálka s obyčejnými případy, téměř nenakažená propagandou.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Seriál o vyšetřování obyčejných případů krádeží, podvodů či vražd, tedy veškerých problémů reálného života. A naprosto reálné jsou také veškeré policejní postupy zde uvedené. Žádné divoké honičky, přestřelky či rvačky. Tady vítězí především důvtip a jistá policejní vyčůranost. Kuprospěchu také je, že se tu neobjevuje ona typická dobová agitka. Tehdejší trestné činy jako např. příživnictví nebo rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví tu pochopitelné jsou, ale to je jen v rámci platného trestního řádu své doby. V 80.letech minulého století patřil tento seriál mezi nejlepší kriminální a detektivní seriálovou tvorbu. A toto ocenění si nese dodnes.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
2
Nudný pitaval z nudného města. Hrůza. Naštěstí ne tak strašně propagandistické jako major Zeman. To je ale asi jediný pořádný klad.

Dodatečné informace

Původní název:
Malý pitaval z velkého města (více)
  • Československo Malý pitaval z velkého města
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup