Život v jednom dni

62%
Život v jednom dni
Plakát traileru

Život v jednom dni je unikátní celosvětový experiment. Poprvé v historii vznikl dokumentární film vytvořený ze záběrů lidí z celého světa, kteří je natočili v jediném dni. Tvůrci obdrželi od dobrovolníků ze 197 zemí světa 80 000 příspěvků, což dalo celkem 4 500 hodin materiálu. Nejpřesvědčivější a nejzajímavější snímky byly sestříhány do filmu, který produkoval Ridley Scott (Vetřelec, Blade Runner a další) a režíroval Kevin Macdonald (Pád do ticha a další). Nutno říci, že příspěvky nedošly pouze z rozvinutých částí světa. Díky řadě neziskových organizací se mohli projektu zúčastnit i lidé, kteří by jinak přístup ke kamerám neměli. Vznikl tak úplný portrét světa, jak vypadal přesně 24. července 2010. Tento unikátní celovečerní film měl premiéru na filmovém festivalu Sundance v lednu 2011.



xxmartinxx
xxmartinxx
22 290 bodů
4
Povrchní reklama na Youtube. Dalo se to tak trochu čekat. Devadesát minut šíleného patosu, kde člověka jen zamrzí zcela nevyužitý potenciál. Výpovědní hodnota kdesi na úrovní Co my jen víme?.
lukas
lukas
1 523 bodů
4
Nechce se mi věřit, že režisér se střihačem z dodaného materiálu nedokázali vybrat nic zajímavějšího. Je nicméně zajímavé sledovat, s jakou obřadností lidé k natáčení sebe samotných přistupovali. Zamrazí při záběrech z loňské tlačenice na love parade. Úvod se slony, kteří se koupou za svitu Měsíce, je nicméně moc příjemný.

Dodatečné informace

Původní název:
Life in a Day (více)
  • Velká Británie Život v jednom dni
  • Velká Británie Life in a Day
  • Velká Británie La vida en un día
  • Velká Británie La vita in un giorno
Premiéra v ČR:
24. 7. 2011
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Velká Británie, USA
Rozpočet:
0,05 mil. USD
Tržby:
0,23 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Život v jednom dni