Cinematerapie

?

Zajímavosti 3

  • Inzerát České televize zněl takto: Česká televize vám nabízí možnost zúčastnit se natáčení dokumentárního filmu Cinematerapie. Zajímá nás váš osobní příběh. Každý z vás je jedinečný. Dostanete příležitost otevřít své nitro a vyslovit to, co je pro vás důležité, promluvit o svém životě před kamerou. Na věku, ani vzdělání nezáleží. Výběr účinkujících a první natáčení proběhne 7. listopadu od deseti do osmnácti hodin v Televizním Klubu v Rohlíku, budova České televize, Praha 4, Kavčí hory.
  • Samotný „casting na život“ nebyl zpočátku nic než experiment s otevřeným koncem. Jediným režijním zásahem byl výběr jedenácti účastníků castingu, s nimiž pak štáb zůstal ještě následujících 10 měsíců v kontaktu.
  • Tvůrci snímku zvolili kombinovanou metodu natáčení. Dokumentárně zaznamenané výpovědi protknuli dotáčenými hranými sekvenci, na nichž protagonisté spolupracovali jako při rekonstrukci svých vzpomínek. Natáčení se tak přiblížilo terapeutickému modelu, kdy je člověku dán prostor k vyprávění a tím znovuprožití situací, které zásadním způsobem ovlivnili jeho život.