Smrt si říká Engelchen

72%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Pěkný film do nitra jednoho z partyzánů, děj se odehrává na konci války a je propleten s vyprávěním raněného partyzána o jeho zkušenostech z války. Bohužel herecký projev Jana Kačera a některých jeho kolegů mi přišel až moc divadelní a tak na mě film nepůsobil tak autenticky. Celkově však pěkné dílko.
Fingon
16 886 bodů
8
70%. S ohledem na averzi vůči válečným snímkům a snímkům s delší stopáží (129 minut se nezdá tolik, ale občas se to zdálo o dost delší) je tak vysoké hodnocení možná trochu překvapivé, ale místy byl tento film opravdu působivý.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Smrt si říká Engelchen není jednoduchý film, ale je to rozhodně zdařilý počin a jeden z českých válečných filmů, který snese vůbec toto označení. Ve filmu poznáte celou řadu herců, klobouk dolů před výkonem Vlada Müllera, který sovětského vojáka zahrál dokonale a rozhodně je třeba vyseknout poklonu i Janu Kačerovi, jenž je naprosto vynikající. Zajímavou figuru, jak co se týče textu, tak provedením ztvárnil Oto Lackovič a v roli dobromyslného doktora exceluje Martin Růžek, který byl v této době na tento druh postav specialistou.
Marator
Marator
269 bodů
8
Příběh partyzánů situován do okolí Baťova Zlína. Skvělá režie a ještě lepší hudba. Liška je prostě bůh!!!
LiVentura
33 bodů
8
Jeden z nejsilnějších příběhů o válce, který byl v našich končinách natočen! Hnusný zrůdný nacismus je zde ztělesněn důstojníkem Engelchenem, po kterém ve vzpomínkách pátrá těžce raněný voják z Odboje.. Jan Kačer podává nejpřesvědčivější výkon své kariéry.