Will Penny

66%
Will Penny
Will Penny
Western režiséra Toma Griese pojednává o stárnoucím kovbojovi Willovi Pennovi (Charlton Heston). Ten narazí na opuštěnou Catherine Allenovou (Joan Hackettová) a jejího syna Horace (Jon Gries - syn režiséra). Ty opustil najatý průvodce a Will tuto dvojici ochraňuje a umožňuje jí přežít zimu. Později jí musí ochraňovat i před rodinou fanatického kazatele Quinta (Donald Pleasence).Vše spěje k očekávanému střetu a celkem neočekávanému konci


Režie:
Scénář:

Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Zvláštní western o jednodušším, ale srdečném cowboyovi, kterého hraje Charlton Heston velmi dobře. Pěkná drsná krajina, příběh pravého muže a love story okořeněná řádným prevítem v podání Donalda Pleasence, který měl podobný výraz i oči, jako Ladislav Potměšil, který ho také daboval a měl jsem s tím trošku problém, protože jsem neustále slyšel majora Meisnera :). Pěkný western, který u mě balancuje mezi 60% a 70%. Hutný závěr nakonec převážil misku vah na 70%.
avenis
avenis
8 145 bodů
2
Tohle je hrozně nudný film, který nenabízí nic, co by diváka zaujalo něčím neotřelým, hlubokým, zajímavým, pozoruhodným... prostě něčím, co neznáme z ostatních westernovek. Unylá je také hudba, nezajímavé jsou kostýmy, průměrné jsou herecké výkony. Dramatické situace skončí sotva začaly a dialogy postrádají jiskru. Prostě nuda.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8
Kvalitní (trošku pochmurný) western s charismatickým Charltonem Hestonem v hlavní kladné roli a vyšinutým Donaldem Pleasencem (padouch Quint) na druhé straně. Film je naturalisticky natočen, ale obsahuje i romantické prvky, takže se na něj dobře dívá, no a rovněž je zde pár trefných hlášek a humorných situací. Velmi netypický je nehappyendový konec, který tomuto westernu dodá ještě patřičné grády. Líbili se mi všichni představitelé, nejen hlavních rolí, výborný byl i chlapec, v titulcích uvedený jako Jon Francis, jinak desetiletý syn režiséra Griese. Příběh plyne místy zvolna, ale neřekla bych, že je to na škodu věci. Naopak! Myslím si, že hodnocení 75% by bylo na místě.

Dodatečné informace

Původní název:
Costretto ad uccidere (více)
  • USA Will Penny
  • USA Costretto ad uccidere
  • USA Der Verwegene
  • USA Dostum silâhimdir
  • USA El más valiente entre mil
  • USA Will Penny, le solitaire
  • USA Will Penny - yksinäinen
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění