Max Payne

49%
Max Payne
Max Payne je individualistický policajt, který neuznává pravidla hry, protože už nemá co ztratit. Vyšetřuje sérii záhadných vražd, které by mohly souviset se smrtí jeho ženy a dítěte. Maxův svět je temný New York, ale ten je zde městem v rozkladu, městem rozloženým zločinem a drogami. Na své cestě naráží na mocné síly – skutečné i nadpřirozené, které se snaží skrýt zdrcující pravdu a Maxe navždy umlčet. Je slyšet zvuk ohromných křídel a téměř ve tmě lze spatřit jejich stín. Okřídlený démon Valkyrie s rozšklebenou pusou a rudýma očima je klíčovou stopou k těm, kteří zničili Maxovu rodinu. Je také tím, kdo ohrožuje Maxe a jiné posílá na děsivou smrt. V roce 2001 byla světu představena počítačová hra Max Payne. Temnota, ostré scény a zpomalené střílečky dohromady působí jako obrazový román s prvky žánru filmu noir. Je jen pár počítačových her, ze kterých lze udělat dobrý film, v případě Maxe Payna se zdálo, že byl od začátku určen k tomu, aby se objevil na velkém plátně. Hru totiž vymysleli lidé, jež jsou velcí filmoví fanoušci. V roli Maxe září Mark Wahlberg, Mila Kunis jako krásná ruská vražedkyně Mona Sax a Olga Kurylenko jako Natasha, Monina mladší sestra. Režisér John Moore o svém filmu říká, že to není ‘Minimální ani střední Payne’. Je to Max Payne. Sám ho “škatulkuje” jako akční thriller ve stylu neo noir, který se odehrává na hranici reality a nadpřirozeného světa. Moorův mimořádně působivý, vizuálně cílený režisérský styl nás přenese do Maxova světa i do jeho hlavy a pomocí nejmodernější filmové techniky, umožňující zpomalené záběry, nás spolu s Maxem posadí na centrifugu plnou akce, napětí, záhad a překvapivého nadpřirozeného světa.



Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
4
Herní adaptace většinou končí jako řádná srajda a podobné je to i v tomto případě. Moore zde sice vykouzlil pár (přesně 2) slušných scén a celková stylizace filmu se mi líbila. To je,ale tak vše co bych hodnotil kladně. Jakožto fanda hry jsem totiž silně zklamaný z dějové linky,která svou stupiditou podkopla nohy každému sebelepšímu nápadu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
2
Hloupé, nudné, dlouhé (100 minut je na tohle moc). Naprosto bez nápadu. Payne má možná dobrou atmosféru, ale stupidní děj bez jakéhokoliv nového nápadu nebo náznaku originality a neuvěřitelně pitomí herci (až na Wahlberga, který se konečně našel) film kazí, kde jen můžou. Příběh je bez akce (nebo čehokoli) a pořád tam mluví postavy, které se nikdo ani neobtěžuje představit. Hitmana, který má podobné problémy, obhajuju, ale tohle je vážně ostuda. Film, který má jediný účel - ukrást vám 100 minut vašeho života. Nedopřejte mu to. John Moore dokonale promarnil, z čeho mohlo být něco víc.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Další zmrvená herní adaptace. Přitom tahle měla všechny předpoklady uspět. Hra byla našlapanou akční střílečkou, z filmu se ovšem stala pouze hodně nudná detektivka. Závěrečná půlhoďka + závěrečné titulky :) mnohé zachraňují, ale na víc než 40% to stejně nestačí..

Dodatečné informace

Původní název:
Max Payne (více)
  • Kanada Max Payne
Premiéra v ČR:
30. 10. 2008
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Kanada, USA
Čeština:
Max Payne je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch