Closet Land

70%
Closet Land

Film Radhy Bharadwaje pojednává o mladé spisovatelce (M. Stowe) vyslýchané sadistickým tajným vyšetřovatelem (A. Rickman), která je obviněna z vkládání politických prohlášení do dětských příběhů. Celý děj se odehrává v jediné vyšetřovací místnosti v blíže nespecifikovaném moderním policejním státě. Film byl oceněn Na Mezinárodním filmovém festivalu San Sebastian 1991 Čestným uznáním.(Dhyani)




ladynka
ladynka
1 201 bodů
9
Muž. Žena. Jedna uzavřená místnost a v ní stůl a dvě židle - to jsou prakticky jediné "rekvizity", které v tomto minimalistickém snimku uvidíte. Přitom je výbornou ukázkou, co lze (v pozitivním slova smyslu) z takového filmu vytěžit. Nápad je přinejmenším zajímavý, herci výteční, prostředí má správnou klaustrofobní atmosféru (připomněl mi naše Ucho) a postupný vývoj "vztahu" a gradace napětí je dechberoucí. Vadilo mi pouze trochu neobratné kličkování mezi osobní a politickou rovinou (viz dovětek na konci).
Dubínka
577 bodů
6.5
Tak tohle je velmi zvláštní film o kterém ani moc nevím co mám napsat. Alan Rickman dělá v tomhle filmu opravdu hodně a bez něj bych se na to nejspíš ani nedokoukal. Tenhle film se odehrával celou dobu v jediné místnosti a stejně nijak nenudil, takže si myslím že za to jsou 4* zcela adekvátní.
Tichoterka
Tichoterka
118 bodů
8
Super důkaz toho, že i s pár metry čtverečními a několika rekvizitami se dá udělat film. Kdyby zde nebyl obsazen Alan Rickman, tak ani nevím, zda bych film zhlédla. Děj je trochu složitější, ale postupně se vše dozvíte.

Dodatečné informace

Původní název:
Closet Land (více)
  • USA Closet Land
  • USA Tierra de armarios
Země původu:
USA
Rozpočet:
4 mil. USD
Tržby:
0,26 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění