Sebevrazi - Love story z onoho světa

70%
Sebevrazi - Love story z onoho světa

Zia to má těžké: nechala ho přítelkyně, rodiče mu nerozumějí a – no jo, zrovna spáchal sebevraždu a teď žije „na onom světě“. Je to svět plný podřadné práce, sešlých barů, bývalých přítelkyň a nefungující dopravy. Jen co se v něm Zia octne, získá dva nové přátele: mazaného rockera ruského původu s podivným šarmem a inteligentní sexy naivku, která chce dokázat, že je tady omylem. V rozpadávajícím se oranžovém kombíku, který drží pohromadě pouze díky lepicí pásce, vyrazí společně na cestu, kde potkají neodolatelného Knellera (Tom Waits), který je provede poslední verzí Utopie. Film plný nečekaných zázraků a absurdního humoru ukazuje, jak je lidský život ve skutečnosti vzácný a nepředvídatelný.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Prvotřídní ukázka toho jak kvalitní a originální jsou nezávislé snímky. Jakkoliv zní název hrozivě, tak jsou Sebevrazi ve svém nitru velmi milým a pohodovým filmem, který je takovou směsicí žánrů. Námět je výborný a i díky skvělým hercům ( samé neznáme tváře) dokáže diváka upoutat. Jako prvotina Gorana Dukice naprosto skvělé.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Na začátku byla hodně originální myšlenka o "onom světě", který pro sebevrahy rozhodně není žádné idylické místečko. Pak k tomu přibylo pár šílených vedlejších postav (rus Eugen) a bylo zaděláno na výborný snímek. Hodně brzo se ale film zlomil v typickou road movie, a to že jsou hrdinové po smrti, nehrálo už boužel žádnou specifickou roli...Ale i když jsem čekal něco trochu jiného, vysloveně zklamaný nejsem...6/10

Dodatečné informace

Původní název:
Wristcutters: A Love Story (více)
  • Velká Británie Sebevrazi - Love story z onoho světa
  • Velká Británie Wristcutters: A Love Story
  • Velká Británie Csuklónyiszálók
  • Velká Británie Pasión suicida
  • Velká Británie Pizzeria Kamikaze
  • Velká Británie Pizzerija Kamikaze
  • Velká Británie Wristcutters - Una historia de amor
  • Velká Británie Wristcutters - Una storia d'amore
Země původu:
Velká Británie, USA
Ocenění:
Žádná ocenění