Okrsek 13

74%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Výborná akční pecka,kterou dokázal Pierre Morel zdárně převést na filmová plátna podle tuctového Bessonova scénáře. Jsem upřímně velmi překvapen,že snímek nabídne i zajímavé dialogy a né jen adrenalínovou jízdu,která divákovi dokáže vyrazit dech. Tempo celého snímku je vražedné a po efektním představením města se po hlavě vrháme do víru děje. Morel si zaslouží absolutorium.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Ještě před Taken natočil Morel tuhle parádní parkourovou jízdu, která je i díky té kratičké stopáži fakt svižná. Dokonalý prototyp odpočinkového akčního filmu.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Jednoznačné vítězství formy nad obsahem, takhle skvěle natočený a sestříhaný akční nářez jsem ve francouzské produkci snad ještě nezažil. Když o tom teď přemýšlím, tak scénář nebyl opravdu ničím víc než snůškou klišé o skupině gangsterů, ukradené bombě a záchraně města, ale co s tím režisér Morel dokázal provést, zasluhuje velký obdiv. První půlhodina byla neskutečná a honičky na balkonech, přestřelky nebo parádní bojové choreografie nebraly konce. Druhá půlhodina byla téměř srovnatelná, příběh stále ubíhal jako voda a pořád se bylo na co koukat i se zacpanýma ušima. Mírné zklamání přišlo až v závěru, který sice celkový dojem vůbec nezkazil, ale po té neutuchající pětihvězdičkové zábavě jsem od něj očekával asi trochu více. Každopádně výborná akční jízda, které snaha o nějaký příběh hlavně na konci spíše viditelně uškodila.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Solidní jízda. Pěkná přehlídka parkouru. Divočina ale to je asi vše co se v tomto filmu objevuje. Děj taky není nejhorší, jelikož je kapku primitivní. Co však postrádá logiku je, když týpek jako hora (je to přeci jen člověk) ubyje pěstí betonový roh. Nudné chvilky zde nebyly a pořád se něco dělo.
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
8
Přestože je to v příběhu někdy až moc naivní, skvělý parkur a Belle, který předvádí něco neuvěřitelného. Nádhera.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7.5
Parádní adrenalinová podívaná nabouchaná stylovými parkourovými sestavami, skvělou hudbou a dobře sestříhanými akčními scénami. I když jsem už pomalu lámal hůl nad veškerou novou prací Luca Bessona, tak tímhle filmem si to trochu polepšil.
kery-
kery-
3 671 bodů
8
Skvělý David Belle, jenž předvádí 15 let svého "le parkourovského" umění. Film má výborný příběh o přátelství a při bitkách se vám doslova tají dech. Efekty, parkour, scénář a střih = 4*
výfuk
výfuk
2 975 bodů
9
Upřímně řečeno, jsem čekal celkem hodně možností, ale takovouhle ne. V poslední době moc na filmy nekoukám a tak mi přijde, že jsem překvapen neustále. Film mi trochu připomíná parkourovou verzi Rychle a Zběsile. Příběh stručný, jasný, akční a v celku nabití. Jednoduše řečeno, jsem byl více, než mile překvapen a i když parkour je pro mne asi nejvíce vzdálený sport, kvůli své "nebezpečnosti", tak ale po Assassínech a po tomhle filmu ho pomalu začínám respektovat.
Jakub.Selesi
Jakub.Selesi
1 166 bodů
10
Okresek 13 je parádní adrenalinový film, nadupaný vytuněními auty, která se jim povede skoro sešrotovat, skvělými parkurovými komby, skvělou hudbou a krásně sestříhanými akčními scénami, nechybí zde nic co dělá akční film, akčním filmem, vřele doporučuji pustit si ho na večer a nebo během dne...
TemnýProrok
TemnýProrok
336 bodů
6.5
Pro nadšence parkour to musí být silná extáze. Pro nenáročného diváka zase velmi příjemný akční snímek. Následný remake Doupě mi kupodivu již tak dobrý nepřipadá. Nepřináší nic nového. Proto raději doporučuji tento původní snímek.