Experiment

66%
Experiment
Plakát traileru

Remake německého stejnojmenného filmu z roku 2001, mapující události nechvalně známého stanfordského experimentu z roku 1971 studujícího chování vězňů a dozorců, které se vymkne z rukou. 26 mužů, kteří odpověděli na inzerát se slibovanou velkou odměnou, je posláno na dva týdny do simulovaného vězení, které je neustále pod dohledem kamer. Jsou rozřazeni do rolí trestanců a dozorců a jediným úkolem dozorců je udržet klid a pořádek. Časem ale začne propukat nevraživá nálada a problémy jsou na cestě.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Je to skoro na chlup stejné jako Německý Experiment z roku 2001. Bodejť taky ne,když vychází ze stejných událostí. Každopádně teď se hlavních rolí chopili Brody s Whitakerem což přidalo na atraktivitě a herecké kvalitě. Při sledování jsem se dokázal vcítit do role vězňů a z toho co se odehrávalo mi bylo až zle.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
8
Tenhle film se mi líbil v době svého vzniku a stejně tak se mi líbil dnes, kdy jsem si ho pustil podruhé. Napětí, dobří herci.. a lidská zrůdnost je ve filmu skvěle zpracována. Pro mě je to typ filmu, na který se dá dívat opakovaně a navíc je to velmi zajímavé téma.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Po celou dobu jsem nemohl přestat myslet na to, že se jedná o pouhý remake "kultovního" německého snímku. Je to sice natočeno hodně zručně a herecky je to minimálně srovnatelné, nicméně i přes drsnost některých scén si nemyslím, že by se to atmosférou přiblížilo originálu. 5.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
The Experiment (více)
  • USA Experiment
  • USA The Experiment
Země původu:
USA
Rozpočet:
21,8 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění