Lásky mezi kapkami deště

81%
Lásky mezi kapkami deště
Žižkov - město ve městě, jehož obyvatelé se vždy považovali spíše za „žižkováky“ než za „pražáky“ - inspiroval řadu režisérů k natočení, často autobiograficky laděných filmů, jmenujme např. povídkovou Žižkovskou romanci (1958) režiséra Zdeňka Brynycha. Lásky mezi kapkami deště režiséra Karla Kachyni patří mezi nejvýznamnější „žižkovské“ filmy, a současně i mezi nejlepší filmy sedmdesátých let české kinematografie. Děj, situovaný do 30. let minulého století, sleduje na pozadí vrcholící hospodářské krize osudy ševce Bursíka a jeho dvou synů. Film, kromě řady skvělých hereckých výkonů, zaujme dokonale ztvárněnou atmosférou místa. Do Žižkova se Karel Kachyňa po deseti letech vrátil také svým filmem Blázni a děvčátka (1988).



Pete69
Pete69
30 148 bodů
7.5
Sympatický film. Dle mého názoru je to nejlépe zahraná role Lukáše Vaculíka. Ještě byl mlady a nenakažený tím, že se musí za každou cenu zalíbit mladým holkám :) Teď vážně. Je to opravdu kvalitní snímek, chvílemi mi bylo mladšího bratra líto. Emotivní je scéna, když ho starší bratr bije. Pěkný film.
Fingon
16 886 bodů
8
Zasáhlo mě to víc, než bych považoval za možné - ale proč to jen muselo tak špatně skončit? Proč? Ach jo...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Sociálně velmi kritický příběh, který mi vadí zkreslováním reality. Přiznám se, ale že jsem povahově přeci jen spíš doprava, takže mě to nemůže oslovit, zvláště když si vážím Bati a tohle kopnutí do něj je vlastně docela velký úlet. Pokud se však odečtou invektivy v ději, zůstane velmi silné komorní drama, které Kachyňa prostě uměl.


Dodatečné informace

Původní název:
Lásky mezi kapkami deště (více)
  • Československo Lásky mezi kapkami deště
  • Československo Love between the Raindrops
  • Československo Love Between the Raindrops
Premiéra v ČR:
21. 5. 2022
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Lásky mezi kapkami deště je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch