Dva skvělí filmaři točí moderní minisérii o dceři Havlíčka Borovského. Bude to komedie?

Dva skvělí filmaři točí moderní minisérii o dceři Havlíčka Borovského. Bude to komedie?
Dcera národa | Canal+
CANAL+ totiž ve spolupráci s Českou televizí koprodukuje minisérii Dcera národa. Šestidílný hraný seriál označený štítkem CANAL+ Originals se zaměří na Zdeňku Havlíčkovou (v podání Antonie Formanové), dceru Karla Havlíčka Borovského. Ta prožije romantickou lásku během historicky významného období národního obrození. Právě řada obrozenců se po Havlíčkově smrti osiřelé dívky ujme a chce z ní vychovat symbol české kultury. Mladá dívka a posléze žena však chce žít podle svých představ, což v 19. století rozhodně nebylo standardem.
Dcera národa
Dcera národa | Canal+
Pod režií je podepsaná hned dvojice výrazných současných tvůrců – Matěj Chlupáček (Úsvit, Zrádci) a Cristina Grosan (Běžná selhání). V dalších rolích se objeví třeba Jiří Langmajer, Leoš Noha, Vladimír Javorský, Robert Mikluš nebo Jan Vlasák. Natáčení probíhá od prosince do února příštího roku, premiéru by minisérie měla mít na podzim 2024.
Dcera národa
Dcera národa
AI
61%
„Dcera národa nabídne nekonvenční, ale velmi zábavné zpracování příběhu z českých dějin, které je inspirované funkčními a velmi populárními zahraničními koncepty. Máme velkou radost, že můžeme tuzemskému divákovi nabídnout právě tento žánr a moderní formát, který v české nabídce dosud chyběl. Seriál slibuje opravdu jedinečný zážitek plný humoru, vášně a nečekaných zvratů,“ píše v oficiální tiskové zprávě Lada Dobrkovská z týmu zodpovědného za lokální tvorbu CANAL+.
Od února příštího roku navíc bude možné v rámci služby CANAL+ přehrát i tituly z konkurenční platformy Apple TV+. Balíček s názvem CANAL+ Komplet vyjde na 289 korun měsíčně, zatímco současná podoba CANAL+ z dosavadních 189 korun zdraží na 239 korun za měsíc. Je tedy zjevné, že platforma se snaží etablovat na tuzemském trhu a nabízet něco jiného než konkurenční služby.
Dcera národa
Dcera národa | Canal+
Platforma CANAL+ se u nás objevila na konci letošního dubna. Vedle katalogu filmů a sedmi kanálů lineárního vysílání zaujala především možností sledovat Premier League, nejprestižnější fotbalovou ligu světa. Podívejte se na náš žebříček nejlepších filmů, které na této službě najdete.
zdroj: CANAL+