Netflix zdražuje. Česka se to však zatím netýká, bude víc filmů pro děti

Netflix zdražuje. Česka se to však zatím netýká, bude víc filmů pro děti
One Piece | Netflix
K navýšení plateb prozatím došlo v USA, Velké Británii a ve Francii. Tuzemské odnože Netflixu se to zatím netýká, ale dá se předpokládat, že zvýšení u nás je pouze otázkou času. Streamovací gigant sice zvedl ceny v řadě světových lokací, avšak jak společnost dodává, zůstává konkurenceschopná vůči ostatním platformám jako Disney+, HBO Max nebo Hulu, které v posledních dvanácti měsících rovněž zdražily.
Ještě než Netflix přistoupil ke zvýšení cen poskytovaných služeb, přikročil k opatření proti sdílení hesel, což mu vyneslo nárůst placených členství i nelibost předplatitelů. Od letošního července do září si Netflix nově uhradilo téměř 8 milionů uživatelů a uživatelek. Celosvětově pak má celkem 247 milionů účtů.
Spellbound
Spellbound | Apple TV+
Kromě negativní zprávy od streamovacího giganta přichází ještě jedna novinka. Netflix se dohodl se studiem Skydance Animation na několikatelé exkluzivní spolupráci, v rámci které bude společnost, jež dříve dodávala obsah na Apple TV+, produkovat ambiciózní animované filmy pro děti. Studio Skydance Animation vede velezkušený John Lasseter, někdejší tahoun Pixaru, jenž má na svém kontě novodobé animované klasiky jako Toy Story: Příběh hraček a Auta.
Co jste nevěděli o studiu Pixar: V Toy Story najdete horor, prezidenta Lincolna i designové nádobí
Téma11. 7. 2020
Co jste nevěděli o studiu Pixar: V Toy Story najdete horor, prezidenta Lincolna i designové nádobí
Netflix prozatím avizoval uvedení titulu Spellbound, který bude mít na streamovací platformě premiéru příští rok. Animák režisérky Vicky Jenson, spoluautorky prvního Shreka, má pojednávat o dospívající Elianě. Ta oplývá magickými schopnostmi, díky kterým ochrání svou rodinu před temnými silami.
zdroje: Kinobox, Nerdfix, Moviezone

Čtete nás rádi? Podpořte nás, prosím, v hlasování o Křišťálovou lupu. Děkujeme.