Zaškrcení sdílení hesel přineslo Netflixu postpandemický rekord v nárůstu nových uživatelů

Zaškrcení sdílení hesel přineslo Netflixu postpandemický rekord v nárůstu nových uživatelů
Jenna Ortega jako Wednesday | Netflix
Hodně se toho napsalo o krizi, v níž se Netflix (a streamovací služby obecně) octl po nárůstu konkurence. Lidé se přestávají orientovat a hlavně přestávají mít chuť za každou další platformu platit. Proto se dříve benevolentní manažeři rozhodli začít tvrdě dohlížet na dodržování pravidla o nesdílení hesel mimo rodinu. Aby uživatelům usnadnili přechod, nabízejí nyní například možnost „podúčtů“ za sníženou marši.
Arnold: trailer | Netflix
Na internetu provázela rozhodnutíí nevole typická, když se lidem sahá na peněženky. A taky trocha posměchu, že Netflix seškrabává každý centík. Jenže když podle odhadů až 100 milionů domácností po celém světě nedodržuje pravidla o sdílení hesel, není se čemu divit.
Lidem porušujícím podmínky užívání tedy začala na jejich účtech vyskakovat varování a upozornění, že jestli si nezaloží vlastní účet, nebo alespoň nezaplatí příplatek, můžou se s Netflixem rozloučit. A přes všechny stížnosti na jeho obsah se ukázalo, že málokdo je ochotný to opravdu udělat. Jak informuje CNN a analytická společnost Antenna, po zavedení této změny se Netflix dočkal rekordního nárůstu počtu nových platících zákazníků a zákaznic. Nejvyššího od doby propuknutí pandemie.
Netflixu publikum stále přibývá, to není nic neobvyklého. Přesto v prvním čtvrtletí letošního roku byla čísla pod očekáváním. Nyní Antenna koncem oznámila, že Netflix zaznamenal ve Spojených státech během čtyř dnů nárůst nových účtů sto procent nad průměrem, až sto tisíc denně. Jedná se dokonce o vyšší čísla, než jaká házeli lidé uvěznění ve svých domovech během pandemie.
Zdá se tedy, že Netflix si může alespoň na chvíli a alespoň trochu oddychnout a výhrůžky o bojkotu či odchodech byly plané.