Britney Spears si zahrála v jednom filmu a dopadlo to otřesně. Do slavné romantiky se nedostala

Britney Spears si zahrála v jednom filmu a dopadlo to otřesně. Do slavné romantiky se nedostala
Crossroads | Paramount Pictures
V oficiální filmografii Britney Spears najdete i další filmy a seriály (například ve dvou dílech sitcomu Jak jsem poznal vaši matku), jednalo se však jen o jednorázové úlohy či přímo cameo roličky, v nichž hrála samu sebe. Na Crossroads se však Spears velmi aktivně podílela. Společně se svým týmem dílo naplánovala jako svůj celovečerní debut a sama přišla s námětem o třech kamarádkách, které společně čelí nástrahám dospívání.
Britney Spears
Britney Spears

Herečka, Výkonná producentka

Původní koncept o důležitosti přátelství následně rozpracovala Shonda Rhimes (dnes známá díky Bridgertonovým, Chirurgům a dalším velmi úspěšným seriálovým projektům) do podoby scénáře. Spears si společně se Zoe Saldanou a Taryn Manning zahrála jednu z hlavních rolí, nazpívala také tři písně do soundtracku.
Hlavně její věhlas první víkend skutečně přilákal spoustu diváků a divaček do kin, po otřesných recenzích ale nadšení rychle opadlo. Snímek si na sebe nakonec díky skromnému rozpočtu vcelku bez problémů vydělal, provázela jej pověst otřesného braku určeného jen pro nejotrlejší zpěvaččiny fanoušky. To ostatně později podtrhlo i osm nominací na Zlaté maliny včetně dvou „vítězných“ – pro Spears jakožto herečku i interpretku jedné z písní.
Crossroads
Crossroads | Paramount Pictures
Po natočení Crossroads se Spears rozhodla, že s natáčením filmů skončí. Ve svých loni vydaných pamětech s názvem The Woman in Me (Žena ve mně) vzpomínala, jak ji herecká zkušenost poznamenala. „Nevěděla jsem, jak vystoupit z role. Skutečně jsem se stala filmovou postavou. Jinak jsem chodila i mluvila, po celé měsíce natáčení jsem byla někým jiným.“ Zpěvačka se tak proti své vůli stala metodickou herečkou a na vině byly zřejmě evidentní podobnosti mezi středoškolským životem Britney a její filmovou postavou. Spears bylo tou dobou navíc pouhých 19 let, i proto se muselo jednat o až příliš intenzivní zkušenost.
Přesto se Spears ještě o hereckou štaci pokusila. Ještě tentýž rok (tedy 2002) se účastnila konkurzu na hlavní roli v romantice Zápisník jedné lásky (2004) a z její castingové zkoušky s Ryanem Goslingem dokonce vzniklo i video. Nakonec ji však prý těsně porazila tehdy neznámá Rachel McAdams, pro kterou se jednalo o průlomovou roli.
Crossroads
Crossroads | Paramount Pictures
Podle zmíněných memoárů ale byla Spears nakonec ráda, že roli nedostala a nemusela tak čelit dalším problémům s oddělováním svého já od fikčního charakteru. Plně se zaměřila na hudební kariéru, v níž nadále slavila ohromné úspěchy. Těžko říct, jak by její život i umělecké dráhy vypadaly, kdyby s Crossroads nebyly takové potíže a casting na romantický hit dopadl jen o trochu jinak…
Pokud seberete dostatek odvahy, můžete si Crossroads momentálně pustit na Netflixu. Tamtéž však můžete dát přednost i o něco jistější volbě v podobě Zápisníku jedné lásky. A samozřejmě můžete i zkontrolovat náš žebříček nejlepších romantických filmů.
Zdroje: ScreenRant; Spears, B.: The Woman in Me