Déčko si na letošní prázdniny připravilo osmou dobrodružnou hru

Déčko si na letošní prázdniny připravilo osmou dobrodružnou hru
Konec telky | Česká televize
„Víme, že děti se vždy moc těší, jaké dobrodružství se v létě na Déčku odehraje a jak budou moci pomáhat. Rozhodli jsme se, že jim svěříme nadmíru důležitý úkol, budou totiž zachraňovat televizní svět pro dospělé. Děti se poprvé vydají společně s déčkovými postavičkami po celé České republice, aby zachránili ‚velkou‘ televizi svým rodičům. Těšíme se, že dospělí půjdou v létě do hry se svými dětmi a užijí si nejen výlety, ale celý příběh spolu prožijí a budou se bavit,“ prozradila o projektu produktová manažerka Štěpánka Sunková.
Konec telky
Konec telky | Česká televize
A o čem tedy hra bude? Televize ztrácí šťávu, mizí napětí, zábava, poučení, informace i laskavost. Aleš Háma není ani vtipný, ani pohotový, ve zpravodajství se nic neděje, Roberta Zárubu už nebaví sport, ale začíná péct, Jůheláci nemají rádi děti a moderátoři Zázraků přírody nevědí nic o přírodě. Generální ředitel Petr Dvořák povolává na pomoc Prgu, protože na Déčku umějí tyhle trable řešit a děti každoročně přispěchají na pomoc.
Jelikož jde již o osmý ročník, pravidla zůstávají stejná, ale je třeba si je připomenout nebo sdělit těm, kteří se dosud nezapojili. Děti s rodinami musí absolvovat alespoň tři výlety ke schránkám v přírodě (zelená stanoviště) nebo jet na zajímavá místa s pokladnou či do turistických informačních center po celé České republice (červená stanoviště). Vybrat si mohou z více než tří set lokalit včetně řady přírodních, historických a kulturních památek. Zadají-li tři správná hesla na webu Konectelky či v mobilní aplikaci, mohou soutěžit o 1110 cen včetně deseti televizorů. 
Konec telky
Konec telky | Česká televize
Malé odměny rodiny najdou také u samotných schránek. Novinkou je ale letos Deník zachránce. Děti ho mohou vyplňovat během výletu nebo doma. K dispozici je i řada samolepek, vše je k dostání na červených místech. Cestování může usnadnit aplikace Léto s Déčkem a soutěžit lze pod dozorem rodičů i na sociálních sítích České televize.
zdroj: Česká televize