Očekáváné pokračování upírské videoherní klasiky mění tvůrce a přesouvá se na příští rok

Očekáváné pokračování upírské videoherní klasiky mění tvůrce a přesouvá se na příští rok
Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 | Paradox Interactive
První díl hry Vampire: The Masquerade – Bloodlines vyšel v roce 2004, přičemž příliš velký úspěch neslavil. Nejenže nevydělal vývojářům moc peněz, ale zároveň se na něj snesla vlna kritiky kvůli velkému množství bugů, které mnohdy znemožňovaly hru dokončit. Jak ale šel čas, hra se od fanouškovské komunity dočkávala amatérských oprav ve formě nejrůznějších patchů, které hry uvedly do hratelného stavu, přičemž se z ní později stala milovaná klasika. Když studio známilo, že vyjde další díl, fanoušci byli u vytržení. Hru má vydat společnost Paradox Interactive, která pověřila vývojářské studio Hardsuit Labs, aby se ujalo vývoje. Během něho však došlo k mnohým komplikacím – hra byla několikrát odložena, jednu dobu o ní nevycházely jakékoliv informace, scenáristé a kreativní ředitelé hry náhle dostali padáka, atd. A nyní přišlo další překvapení. Nejenže se vydání hry opět přesouvá na příští rok, ale taktéž bylo z vývoje staženo studio, které na něm roky pracovalo. Vyjádření studia Paradox znělo následovně:
"Rozhodli jsme se vydání hry odložit, hra tak v roce 2021 nevyjde. Také jsme se rozhodli, že studio Hardsuit Labs už nebude vést vývoj hry, místo toho jsme započali spolupráci s jiným partnerem, který hru dokončí. Bylo to obtížné rozhodnutí, ale jsme přesvědčeni, že je to správná cesta k tomu, aby se hra dočkala spravedlnosti.“
Tímto krokem se také ruší veškeré předobjednávky, přičemž datum příštího vydání hry je zcela v nedohlednu. Mnozí fanoušci jsou už navíc natolik skeptičtí, že o končeném vydání hry začínají pochybovat, přičemž očekávají, že jednoho dne přijde oznámení o úplném zrušení projektu. Pokud však druhý díl milované "upířiny" jednoho dne přece jen vyjde, doufejme, že její problematický vývoj negativně neovlivní její kvality.
ocekavane-pokracovani-upirske-videoherni-klasiky-meni-tvurce-a-presouva-se-na-pristi-rok
Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 | Paradox Interactive