Steven Seagal: Neuvěřitelný příběh o tom, jak mu kariéru zničila FBI za asistence prohnilého soukromého detektiva

Steven Seagal: Neuvěřitelný příběh o tom, jak mu kariéru zničila FBI za asistence prohnilého soukromého detektiva
Steven Seagal | A&E
Celý tenhle příběh začneme nejslavnějším mužem Hollywoodu Anthonym Pellicanem, jehož jméno jste nejspíš nikdy neslyšeli. Pellicano kdysi pracoval jako soukromé očko celebrit a říkalo se, že má kontakty všude (mafii nevyjímaje). Postupem let si Pellicano získal mezi hollywoodskou smetánkou natolik exkluzivní pověst, že řešil ty nejdelikátnější problémy - konkrétně o své práci říkal, že ze světa vymazával hříchy hollywoodských hvězd.
Jeho klientela byla opravdu pestrá. Když Arnold Schwarzenegger potřeboval ututlat milostné aférky, hned volal Pellicanovi. To samé Tom Cruise, když se začala spekulovat o jeho možné homosexuální orientaci. A takový Michael Jackson za jeho služby zaplatil rovnou desítky milionů korun. Pellicano zkrátka uměl věci zametat pod koberec jako nikdo jiný. A jedním z jeho klientů byl i Steven Seagal, kterému nejspíš tahle spolupráce zlomila vaz.
Steven Seagal chtěl hlavní roli v Predátorovi 2. Režisér popsal bizarní setkání, při kterém akční hvězdu odmítl
Téma20. 5. 2021
Steven Seagal chtěl hlavní roli v Predátorovi 2. Režisér popsal bizarní setkání, při kterém akční hvězdu odmítl
Minimálně Seagal si za tím stojí. Když FBI začala Pellicana kvůli jeho praktikám vyšetřovat, dělal v té době právě pro Seagala. Spouštěčem byla mrtvá ryba s červenou růží v puse a nápisem "Přestaň", kterou v roce 2002 našla na svém autě reportérka Los Angeles Times Anita Busch. Ta v té době pracovala na článku o Seagalovi a v FBI se zaměřili i na devadesátkovou akční hvězdu. "Lovcem policajtů (2001) to skončilo. Od té doby točím jen na video a může za to FBI. Pošpinili mé jméno, aniž by měli dostatek důkazů, a nikdy se neomluvili... Bylo mi zle, když jsem slyšel své jméno spojené s trestnými činy, o nichž věděli, že jsem je nespáchal. Nedokážete si představit, co to udělalo s mým životem... Falešná obvinění FBI odstartovala tisíce článků, kde novináři psali, že je terorizuji a že spolupracuji s mafií. Toho se zalekla i filmová studia a nezávislí producenti. A to mi zlikvidovalo kariéru," uvedl Seagal s tím, že o Pellicanových špinavých praktikách vůbec nevěděl.
Pellicano byl za své činy odsouzen (odseděl si 15 let) a teprve minulý rok se dostal z vězení. Seagal již nikdy na své hvězdné období navázat nedokázal, což lze nicméně přičítat i jeho problematické pověsti, kdy se pravidelně na place choval ke svým kolegům hrubě a nejrůznějšími osobními výroky ze sebe učinil jednoho z největších podivínů, jaké Hollywood pamatuje.
Ale - aby bylo jasno - na Kinoboxu máme Seagala rádi. Jeho raná tvorba patří do zlatého fondu akčního Hollywoodu. A to mu už nikdo nevezme.
Lovec policajtů, Steven Seagal
Lovec policajtů, Steven Seagal | Village Roadshow Pictures