5 kultovních knižních postav, které si zaslouží vlastní seriál

5 kultovních knižních postav, které si zaslouží vlastní seriál
1. Miracle Max a Valerie z Princezny Nevěsty
po-sherlockovi-a-draculovi-5-dalsich-kultovnich-kniznich-postav-ktere-si-zaslouzi-serial-3
Přesto, že hlavním postavám filmu se i dodnes dostává slávy (i když v ČR tato krásná pohádka není extra známá), tak Max a Valerie, ať už jsou jakkoli zajímavými postavami,  jsou zastrčeni do pozadí a moc lidí si na ně nevzpomene. V několikaminutové scéně, kdy Valerie vrátí hrdinovi život za pomocí čisté lásky, přitom můžeme vidět nádhernou chemii mezi těmito dvěma charaktery a rozhodně by bylo zajímavé znát i historii jejich životů a jejich setkání. Jde vlastně o klasické bláznivé manželství, to vždy pobaví.
2. George Smiley
po-sherlockovi-a-draculovi-5-dalsich-kultovnich-kniznich-postav-ktere-si-zaslouzi-serial-1
I když FX přišlo s působivou řadou The Americans, která vykresluje atmosféru studené války, určitě by se dalo z látky vydolovat více. Fascinující doba, kdy jedno tlačítko mohlo zničit celou Zemi, by si určitě našla své diváky, kdyby měla nějakou dravou formu (která je nyní pro americkou TV produkci typická). Dvakrát tolik, pokud by se příběh odvíjel od výborné knihy Johna le Carrého, a života jeho George Smileyho, jehož jsme viděli ve filmu Jeden musí z kola ven, který patří mezi nejlépe hodnocené filmy roku 2011.
3. Zaphod Beeblebrox
po-sherlockovi-a-draculovi-5-dalsich-kultovnich-kniznich-postav-ktere-si-zaslouzi-serial-2
Sam Rockwell sice ve filmu Stopařův průvodce po Galaxií předvedl zapamatování hodný herecký výkon (i když v něm bylo tak 50% Jacka Sparrowa), ale tato postava si zaslouží víc a její velkolepost se rozhodně nedá vtěsnat do 90 minutového filmu. Navíc, když ho poprvé potkáme, je již "Prezidentem Galaxie" a bylo by pěkné vidět, jak se k tomuto titulu dostal.
4. Tarzan
po-sherlockovi-a-draculovi-5-dalsich-kultovnich-kniznich-postav-ktere-si-zaslouzi-serial-4
Ano, byly tu pokusy o vytvoření televizního seriálu s tématikou "lesního muže", ale žádný se extra nepovedl a Tarzan by si kvalitní show zasloužil. Představte si například temnější nolanovskou atmosféru s občasnými flashbacky do Tarzanova dětství a jeho nelehký postupný vývoj mezi opicemi. Show by se také mohla zaměřit na bohatství a podnik Tarzanova otce.
5. Obyvatelstvo románu 1984
po-sherlockovi-a-draculovi-5-dalsich-kultovnich-kniznich-postav-ktere-si-zaslouzi-serial
Sice se nejedná o konkrétní osobu, ale seriál o obecném životě lidí ve městě z ponurého kultovního románu 1984 George Orwella by se pod rukou zkušeného režiséra mohl proměnit ve velmi zajímavou podívanou.
Máte nějaké svoje oblíbené knižní postavy, které se ještě nedostaly na televizní obrazovky? O své tipy se určitě podělte v komentářích!