Netflix oznámil blížící se konec Zaklínače. Náhradníka za Cavilla si dlouho neužijeme

Netflix oznámil blížící se konec Zaklínače. Náhradníka za Cavilla si dlouho neužijeme
Zaklínač | Netflix
Streamovací gigant oficiálně zahájil produkci čtvrté řady a podělil se při té příležitosti o záběry ze čtení scénáře, kde vedle starých známých nechybí ani nový představitel Geralta z Rivie, herec Liam Hemsworth. Ten se nyní ocitá v zatraceně těžké pozici, jelikož nastoupit do ikonické role po Cavillovi, jenž byl podle fanoušků hlavním kladem seriálu, bude opravdu složitý úkol. Zároveň s natáčením čtvrté série pak Netflix oznámil schválení páté série.
Zaklínač
Zaklínač
72%
Ta se bude natáčet souběžně se čtvrtou řadou, čímž se potvrdily dlouhodobé internetové spekulace. Čtvrtá a pátá sezóna mají vycházet ze zbývajících Sapkowského knih o Zaklínači s názvem Křest ohněm, Věž vlaštovky a Paní jezera. Hlavní trojice hrdinů Geralt, Ciri (Freya Allan) a Yennefer (Anya Chalotra) bude po událostech z třetí řady procházet válkou zničeným Kontinentem, kde musejí čelit novým výzvám či nebezpečným démonům, a pokud se jim podaří vést skupinu odpadlíků, mají šanci znovu najít jeden druhého. Pátá série má navíc Geraltův příběh definitivně uzavřít a tvůrci slibují velkolepé a důstojné zakončení.
„S velkou hrdostí zahajujeme natáčení předposlední sezóny Zaklínače s hvězdným hereckým obsazením, včetně několika zajímavých novinek a v čele s Liamem Hemsworthem jako Geraltem z Rivie. Jsme nadšeni, že můžeme knihy Andrzeje Sapkowského dovést do epického a uspokojivého závěru. Nebyl by to náš seriál, kdybychom naši rodinu postav neposunuli až na samou hranici jejich možností – zůstaňte s námi a sledujte, jak příběh skončí,“ říká showrunnerka Lauren Schmidt Hissrich.
Zaklínač
Zaklínač
Zaklínač
Zaklínač
Zaklínač
Cavillův nástupce Liam Hemsworth si tak s mečem zaválčí „pouze“ dvě série v rámci jednoho velkého natáčení. Což je přeci jen méně, než se původně očekávalo. Tvůrkyně seriálu zpočátku tvrdila, že má Zaklínače rozplánovaného na sedm sérií, a zdálo se, že ani Netflix se této strategii zprvu nebránil. Jenže seriál se od druhé řady vypořádává s odlivem diváků a zejména velkou kritikou fanoušků, kteří nadávají nejen na kvality jednotlivých sezón, ale hlavně na razantní odklony oproti předloze, jež prý nemají se Sapkowského tvorbou nic moc společného. Vzhledem ke Cavillově odchodu se od čtvrté řady očekává další propad sledovanosti.
Zaklínač sice stále dělá Netflixu uspokojivá čísla, ale rozhodně ne taková, v jaká se původně doufalo. Je proto poměrně logickou volbou, že se Geraltovo dobrodružství dočká dřívějšího konce, ale zároveň budou mít tvůrci dostatek času, aby mohli jeho příběh uspokojivě završit. Tedy uspokojivě aspoň pro diváky, kteří už teď neskřípou ze všech těch změn oproti knihám zuby. Co myslíte, zvládne si ještě Zaklínač ve finálních dvou sezónách napravit reputaci? A bude z Hemswortha důstojný Cavillův nástupce?
Podívejte se také na žebříček nejlepších fantasy seriálů podle Kinoboxu.
Zdroj: Netflix, Variety, ScreenRant