Sandokan míří zpět do televize. Bude u toho turecká hvězda i herec z Mumie

Sandokan míří zpět do televize. Bude u toho turecká hvězda i herec z Mumie
Kabir Bedi – Sandokan | RAI Radiotelevisione Italiana
Yaman je známý z řady tureckých seriálů, ale roku 2020 nadobro přesídlil do Itálie. Působí také jako model, a přestože Bediho pronikavý pohled napodobí jen těžko, šarmantního odbojáře, piráta i milence by měl zvládnout a rozšířit svou slávu ještě víc na západ. Povedlo se to i v 70. letech Bedimu, neboť seriálový Sandokan v koprodukci několika evropských zemí měl mezinárodní ohlas, vysílal se v 85 státech. Ještě lépe si přitom vedla knižní série od Salgariho, jenž zpopularizoval dobrodružnou fikci a dosud náleží k nejpřekládanějším italským autorům historie.
Sandokan
AI
63%
Sandokan se odehrává v 19. století na ostrově Borneo během britské kolonizační nadvlády. Titulní pirát si hledí svého, má po boku věrnou posádku včetně poskoka Yaneze de Gomery, jehož ztvární známý italský herec Alessandro Preziosi (Medicejové). Sandokan ale uteče s dcerou britského konzula Marianne (Alanah Bloor) a v patách jim je britský lovec lord James Brooke v podání Eda Westwicka ze seriálu Super drbna. Ten se podle oficiální synopse „nezastaví před ničím, aby zajal Sandokana a získal Mariannino srdce.“
Barvy Palerma
Recept na lásku
Recept na lásku
John Hannah
Sandokan
K obsazení v zatím nespecifikované role přibyl také herec John Hannah, jehož nejvíc proslavila role upovídaného bratra Jonathana v dobrodružné sérii Mumie po boku Brendana Frasera a Rachel Weisz. Jednašedesátiletý herec se krátce objevil také v úvodní scéně seriálu The Last of Us nebo ve válečném dramatu Petera Bebjaka Zpráva. Sandokan se začne natáčet 22. dubna ve Formellu poblíž Říma, pokračovat bude také v Toskánsku, na ostrovech v Indickém oceánu a v regionu Kalábrie, kde produkce zbudovala repliku anglické kolonie Labuan. Mezi režiséry figurují Jan Maria Michelini (Diavoli) a Nicola Abbatangelo.
„Jsme pyšní na to, že ikonickou ságu o Sandokanovi přivádíme do italských domácností. Několik posledních let jsme vytvářeli mezinárodní projekt, který by Salgariho dílo pozvedl dle současných požadavků,“ sdělil Bernabei ve svém prohlášení. Nový Sandokan má být podle Variety grandiózní epikou se silným environmentálním podtextem. A také oprášením dobrodružného žánru soustředěného na zdatné šermíře, což v současnosti provozují hlavně Francouzi s celovečerními adaptacemi Alexandra Dumase (Tři mušketýři: D'Artagnan a Milady).
Podívejte se na žebříček nejlepších dobrodružných filmů podle Kinoboxu.
zdroj: Variety