Koncert s Karlem Gottem či zapomenutá manželka. V čem se liší seriálová Iveta od skutečnosti?

Koncert s Karlem Gottem či zapomenutá manželka. V čem se liší seriálová Iveta od skutečnosti?
Voyo zaujalo minisérií o Ivetě Bartošové. Další program exkluzivně pro tuto streamingovou platformu televize Nova chystá. | Voyo

Koncert

Asi tím nejvíce rozebíraným fakticky špatným momentem je první koncert Ivety s Karlem Gottem. Seriál nám nabízí jejich první společný duet až v 90. letech, přičemž poprvé se na jednom pódiu setkali již v roce 1986. Tehdy Karel dostal Ivetu „jako dárek“ od pracovníků Pragokoncertu a Iveta následně před lidmi zazpívala píseň Víš, lásko. Známá zpěvačka byla zabalena do blyštivé krabice, kterou tvůrci použili i v seriálu během koncertu v Lucerně.
Stalo se tak hned v prvním díle druhé série, což rozčílilo jednoho z členů zpěvaččina fanklubu Petra Mráčka. Ten ještě dodal, že první duet nebyla píseň Smím dál, po níž se mimo jiné jmenuje i celá epizoda, ale píseň Nesmí se stát z alba Blízko nás z roku 1988. Tvůrci tak vynechali několik předcházejících setkání, což zamrzelo pěknou řadu fanoušků. Tento krok však zajistil plynulejší děj, který zkrátka nemůže převyprávět vše.
Iveta
Iveta
66%

Šiška

Mnohem zásadnějšího přešlapu se ale tvůrci minisérie dopustili v souvislosti s Karlem Svobodou. Známý český skladatel a hitmaker je v seriálu viděn na večírku se Ladislavem Štaidlem a Bartošovou, přičemž s nimi sedí u jednoho stolu i se svou partnerkou Vendulou. Scéna se však odehrává v roce 1991. Jenže v té době ještě žila skladatelova první žena Hanka, více známá jako Šiška, jež zemřela na rakovinu v roce 1993. Diváci i lidé z branže se pak shodují, že by zrovna tohle vážně nemocné Šišce neudělal. S Vendulou se prokazatelně seznámil až později, když ho coby sekretářka ve Straně podnikatelů polila kávou.
Seriál Iveta: Co bylo ve skutečnosti jinak?

Snad nám to vyjde

Pojďme se ještě na závěr přesunout do poslední epizody první série, kde se našlo pár malých chyb. Během vystoupení vedle Petra Sepéšiho se Iveta ukáže s novou písní, kterou před lidmi zazpívá zcela poprvé. Jedná se skladbu Snad jednou najdu průvodce, kterou ale představitelka hlavní role hned v úvodu poplete. Anna Fialová si možná popletla začátek druhé a první sloky a místo Málem připadám si ztracená, zazpívala Kolem připadám si ztracená.
Chyba dává smysl, jelikož druhá sloka začíná Kolem projel pestrý autokar, ale přece aspoň v těchto detailech by mohla být minisérie více přesná. Zároveň v davu následně můžeme vidět ženy a další lidi, kteří si píseň popěvují společně se zpěvačkou, ale jak už jsme zmínili, ten den skladba zazněla poprvé. Je tedy velmi málo pravděpodobné, že by se během zpívání všichni stačili naučit text. Tohle je jen pár věcí, které byly v seriálu jinak. Pokud vás zajímají další nesrovnalosti, mrkněte na přiložené video.
Už jste seriál Iveta viděli? Nezapomeňte ho ohodnotit na Kinoboxu!
Zdroj: TV Nova, Voyo, Wikipedia