Temnota se blíží. Nový Star Wars seriál plní v parádním traileru fanouškovská přání

Temnota se blíží. Nový Star Wars seriál plní v parádním traileru fanouškovská přání
Star Wars: Akolytka | Disney+
Nový Star Wars seriál nás zavede do éry High Republic, zhruba sto let před událostmi ze Skryté hrozby, kdy galaxie žila zdánlivě v míru a řád rytířů Jedi vzkvétal. Jenže tato éra se pomalu chýlí ke konci, rytířům Jedi jde po krku kdosi mocnější a objevuje se nebezpečí, které je nutno zastavit. Seriál z pera scenáristky a herečky Leslye Headland (Ruská panenka) se tak jako první hodlá naplno odklonit od éry Skywalkerů a filmových epizod a jít dosud neprobádaným směrem, což si řada skalních fanoušků už dlouho přála.
Star Wars: Akolytka
Star Wars: Akolytka
AI
65%
Seriál se podle dřívějších zpráv hodlá více věnovat Sithům, otázce temnoty, ale nebude se údajně ani bát ukazovat slabiny rytířů Jedi, jež zapříčinily nástup temných sil. První trailer ovšem s těmito motivy zatím logicky příliš nepracuje. Pomalu nám představuje nové postavy a navozuje tajemnou atmosféru slibující zajímavé věci. Řada kulis dá nostalgicky vzpomenout na druhou Lucasovu trilogii a příznivci poctivé Star Wars akce se evidentně dočkají hodně bitev. Finální náběh několika rytířů Jedi se světelnými meči je pak další z řady výjevů, jenž už příznivcům značky malinko chyběl a jistě je potěší.
Star Wars: Akolytka: trailer | Disney+
Na druhou stranu ale z některých scén zatím čiší menší strnulost a pokud jste doufali ve velkolepé výjevy z éry High Republic, možná vás upoutávka malinko zklame. Potenciál látky a daného období je ovšem stále velký a obsazení v čele s Carrie-Anne Moss, Amandlou Stenberg či Jung-Jaem Leem z Hry na oliheň nejspíš taky udělá řadě diváků radost. Zda se Akolytka zařadí mezi povedené Star Wars seriály typu Andor a Ahsoka či prohry ve stylu Obi-Wana Kenobiho, se dozvíme 4. června.
Podívejte se na žebříček nejlepších seriálů, které jsou dostupné na Disney+.
Zdroj: Disney+