Bookie: Charlie Sheen se udobřil s tvůrcem Dva a půl chlapa a představují nový seriál

Bookie: Charlie Sheen se udobřil s tvůrcem Dva a půl chlapa a představují nový seriál
Bookie | HBO Max
Sheen a Lorre společnými silami vytvořili Dva a půl chlapa, jeden z nejúspěšnějších sitcomů nového tisíciletí. Lorre byl spoluautorem a výkonným producentem a Sheen v něm hrál hlavní roli. Sheen si v roli prostopášníka Charlieho vysloužil čtyři nominace na cenu Emmy, v osmé sérii ovšem neslavně dostal vyhazov poté, co se veřejně zhroutil, v rozhovorech pozurážel Lorreho a především chodil na natáčení nepřipravený, pod vlivem alkoholu a drog a spolupráce s ním nadále nebyla možná.
Sheen si od té doby zahrál v několika projektech, na skutečný comeback však stále čeká. A možná už nebude muset dlouho. Nejenže ho uvidíme v seriálu Ramble On, za kterým stojí Doug Ellin (Vincentův svět), ale také se upsal Lorreho osmidílnému projektu Bookie, ke kterému vyšel první trailer.
Bookie: trailer | HBO Max
Seriál vypráví o protřelém bookmakerovi z Los Angeles, který se snaží přežít blížící se legalizaci hazardu, svou výstřední klientu i rodinné trable. Sheen nicméně hraje pouze jednu z vedlejších rolí. Hlavní postavu ztvárnil komik Sebastian Maniscalco (Zelená kniha).
Podobný štěk (i když reálně nevíme, jak velká nakonec Sheenova role bude) se může zdát jako maličkost. Dvakrát tolik pro kdysi nejlépe placeného komediálního televizního herce. Pro Sheena však jde o klíčový moment. Lorre mu dlouho odmítal odpustit, jak se k němu i ke štábu zachoval.
Dva a půl chlapa: Nejvtipnější vedlejší postavy, které nás nikdy neomrzí
Téma23. 1. 2022
Dva a půl chlapa: Nejvtipnější vedlejší postavy, které nás nikdy neomrzí
Ostatně i celé finále Dva a půl chlapa, kde po Sheenovi převzal na čtyři roky hlavní roli Ashton Kutcher, bylo jakousi pomstou, v níž se Lorre víceméně věnoval jen tomu, že si z bývalé hvězdy seriálu dělal legraci. Sheen sice v epizodě nevystupuje, přesto však jeho Charlie nechybí a poukazuje se na největší excesy, jakých se herec dopustil. Že ho Lorre, který měl vždy čuch na dobré komediální projekty, přivítal zpátky na palubě, by pro něj mohlo být potřebným oživením skomírající kariéry.
A třeba se díky tomu jednou dočkáme i pokračování Dva a půl chlapa s názvem Harperovi, o jehož natočení se Sheen před pár lety pokoušel a v němž by opět byli bratři Charlie a Alan (Jon Cryer).
Všechny řady série Dva a půl chlapa s českými titulky i dabingem najdete v nabídce HBO Max. Zde je Kinobox žebříček nejlepších seriálů na HBO Max podle vás, uživatelů a uživatelek.