Prison Break se vrátí, ale bude to mít háček

Prison Break se vrátí, ale bude to mít háček
Útěk z vězení | Fox Network
Jste připravení vrátit se za mříže? Server Deadline nečekaně oznámil, že spolutvůrce, výkonný producent a showrunner seriálu Zákon gangu: Mayové (Mayans M.C.) Elgin James připravuje pro Hulu novou sérii hitu Útěk z vězení (Prison Break). Podrobnosti si nechává pro sebe, v Deadline nicméně uvedli, že s největší pravděpodobnosti budou, bohužel, v centru příběhu nové postavy.
Útěk z vězení
Útěk z vězení
76%
Původní seriál Prison Break debutoval v roce 2005 a sledoval Michaela Scofielda (Wentworth Miller) a Lincolna Burrowse (Dominic Purcell) jako dva bratry, kteří spřádají plán na útěk ze státní věznice Fox River. Vzhledem k tomu, že Lincoln míří do cely smrti, byl čas omezený. Během komplikované cesty bratři naberou další vězně, kteří jim útěk buď usnadní, nebo následně zkomplikují.
Seriál se na stanici Fox vysílal čtyři sezóny, po nichž následoval televizní film s názvem The Final Break, který události uzavřel. V roce 2015 se Miller a Purcell znovu sešli v páté, zkrácené sérii. Stanice Fox se poté ještě několikrát pokusila seriál oživit, ale nikdy se jim to nepovedlo. Svou roli v tom nepochybně sehrála skutečnost, že v roce 2020 Miller oznámil, že už nemá zájem ztvárňovat Michaela Scofielda, a uvedl, že jako gay netouží do budoucna hrát heterosexuální postavy.
Wentworth Miller
Wentworth Miller | Fox Network
Prison Break byl jedním z největších hitů televize Fox a především první série dodnes platí za jeden z vrcholů televizní zábavy. Poté už kvalita začala trochu upadat, což bylo dáno jednak konceptem, kdy byli tvůrci nucení ke stále absurdnějším řešením, ale také příliš nepomohlo zapojení konspirační linky.
Celý seriál najdete s českými titulky na Disney+, The Final Break bohužel chybí. Že je každopádně na Disney+ z čeho vybírat, ukazuje divácký Kinobox žebříček nejlepších seriálů na Disney+.