Austrálie: Velkofilm s Hughem Jackmanem a Nicole Kidman byl po 15 letech přestříhaný na seriál

Austrálie: Velkofilm s Hughem Jackmanem a Nicole Kidman byl po 15 letech přestříhaný na seriál
Austrálie | Twentieth Century Fox
Austrálie
Austrálie
73%
V rámci tržeb nešlo o nijak úspěšný projekt. Austrálie vyšla studio na 130 milionů dolarů a z kin si odnesla 211 milionů. Nešlo přímo o propadák, zaplatil se však až po svém uvedení na videu. Na druhou stranu se dočkal převážně pozitivních recenzí a byl nominovaný na Oscara za nejlepší kostýmy.
V červnu loňského roku Luhrmann prohlásil, že film přepracuje do podoby šestidílné série. Ta nese název Faraway Downs a momentálně nevíme, jak dlouhé jednotlivé díly budou, tedy kolik dalších scén, jež v téměř tříhodinovém filmu nebyly, přinesou. Lurhmann nicméně přislíbil nové zakončení.
Faraway Downs: trailer | Hulu
Příběh původního filmu, který v kinech uvedený v roce 2008, je následující. Píše se rok 1939. Lady Ashly (Kidman) je bohatá anglická aristokratka, která se rozhodla vzdát veškerého svého komfortu a přestěhovat se do Austrálie, kde právě zdědila statek o velikosti Marylandu a k tomu dvoutisícihlavé stádo dobytka.
Jenže ne všichni jí nový majetek přejí, a tak musí za pomoci statného, i když trochu hrubého dobytkáře (Jackman) přesunout celé stádo na druhou stranu Austrálie. Ovšem zuří válka a japonské bombardéry nemají za cíl jen Pearl Harbor...
Seriálovou verzi uvede 26. listopadu společnost Hulu, jejíž tituly míří v naší zemi do katalogu Disney+. Vzhledem k tomu, že je tam původní Austrálie, vypadá to, že brzo nabídku obohatí i Faraway Downs.
Kinobox žebříček nejlepších filmů na Disney+ vám ukáže, co dalšího v tamní nabídce najdete.

Čtete nás rádi? Podpořte nás, prosím, v hlasování o Křišťálovou lupu. Děkujeme.