Ulice bude mít devatenáctou řadu. Vrátí se dvě postavy a novou hvězdou bude Vondráčková

Ulice bude mít devatenáctou řadu. Vrátí se dvě postavy a novou hvězdou bude Vondráčková
Ulice | Nova
Ulice
Ulice
29%
Ulice patří mezi takzvané denní soap opery, které se v českém prostředí inspirují spíše britským modelem tohoto žánru. Zaměřují se totiž na nejrůznější sociální témata a problémy, takže od roku 2005 jsme se v ní dočkali nezaměstnanosti, domácího násilí, korupce, coming outu a řady dalších dějotvorných prvků, souvisejících s každodenností. Právě tím může přitahovat tuzemské publikum, které je na podobné zápletky zvyklé z původní tradice československého seriálu, pokud si tedy odmyslíme častý agitační rozměr někdejší televizní produkce před rokem 1989.
Výroba pořadu je přitom specifická. Tvůrčí tým hned na začátku postavil celou ulici v pražské Hostivaři, kde se od té doby natáčí. Přestože tedy počáteční náklady byly velmi vysoké, později odpadla potřeba řešit víc interiéry a exteriéry, což ho odlišuje například od Ordinace v růžové zahradě. Jinak probíhala i práce na scénáři, kdy jednotlivé dějové linky zpracovávají vybrané autorské týmy.
Ulice, kulisy
Ulice, kulisy | Nova
Ulice odstartuje po prázdninové pauze ve vysílání TV Nova již svou devatenáctou sezonu. Diváci a divačky se dočkají návratu Anny Fixové, která hraje Moniku Farskou, a Jiřího Panznera, představitele Eddieho Rambouska. Novou hvězdnou posilou bude podle tiskové zprávy televiize Nova zpěvačka a herečka Lucie Vondráčková, která se v Ulici objeví hned začátkem podzimu jako Soňa Čechová.
Soňa prý vstoupí zcela zásadním způsobem do osudů většího množství stávajících postav seriálu. Jsem si jistá, že Soňa Čechová okamžitě zaujme a nenechá diváky chladnými. Lucčina Soňa vnese mezi známé uliční postavy nový vítr a celkem razantně rozpohybuje dění kolem nich. Diváci se rozhodně mají na co těši,“ tvrdí kreativní producentka Ulice Silvia Klasová. Víc však o Soně Čechové prozradit nechtěla.
Odvysílané díly Ulice jsou k dispozici na streamovací platformě Voyo, novou řadu bude Nova vysílat od začátku letošního podzimu.